Posts

Showing posts from August, 2004

:: Grind 57 Skate Gathering

Image
-28th August 2004

-Dewan MCA Raub

Event ni lah, sepanjang karier aku, satu session yang paling best sekali. Semua orang ada. Semua skaters yang aku penah session sama-sama ada main sekali bawah satu bumbung.

Dalam keletihan tahap premium tu aku gagahkan jugak diri untuk turun ke Raub menunjukkan rasa sapot aku terhadap event ni. Ketibaan aku ke dewan tersebut telah disambut dengan tepukan gemuruh oleh semua yang ada. Aku yakin sangat Abu lah yang menjadi dalang kepada semua ini. Time aku sampai tu awek tak ingat ramainya. Joe Ipoh ngan Am Cheras (skaters undangan) telahpun stop main. Jadi tak sempat aku nak komplen apa-apa pasal persembahan diaorang. Aku sampai agak lambat sikit. Dengarnya sebelum tu ada DO bagi ucapan perasmian. Semua orang dah makin terrer. Aku je yang selenge lagi main. Tapi aku peduli apa, yang penting enjoy dan happening. Zeba, Sapik ngan Ki tiba selepas beberapa jam ketibaan aku memeriahkan lagi suasana. Aku punya letih toksah cerita. Takde sebarang gambar-gambar y…

:: Grind 57 Skate Gathering

Image
-28th August 2004
-Dewan MCA Raub
Event ni lah, sepanjang karier aku, satu session yang paling best sekali. Semua orang ada. Semua skaters yang aku penah session sama-sama ada main sekali bawah satu bumbung.
Dalam keletihan tahap premium tu aku gagahkan jugak diri untuk turun ke Raub menunjukkan rasa sapot aku terhadap event ni. Ketibaan aku ke dewan tersebut telah disambut dengan tepukan gemuruh oleh semua yang ada. Aku yakin sangat Abu lah yang menjadi dalang kepada semua ini. Time aku sampai tu awek tak ingat ramainya. Joe Ipoh ngan Am Cheras (skaters undangan) telahpun stop main. Jadi tak sempat aku nak komplen apa-apa pasal persembahan diaorang. Aku sampai agak lambat sikit. Dengarnya sebelum tu ada DO bagi ucapan perasmian. Semua orang dah makin terrer. Aku je yang selenge lagi main. Tapi aku peduli apa, yang penting enjoy dan happening. Zeba, Sapik ngan Ki tiba selepas beberapa jam ketibaan aku memeriahkan lagi suasana. Aku punya letih toksah cerita. Takde sebarang gambar-gamba…

:: tiruk time!

Image
Dalam migrain-migrain buat banner tu gua sempat merempit ngan Pedal ke Kolam Air Panas Bentong. Kitaorang gerak dalam pukul 6.30 pagi gitu. Angkat nasik lemak, teh tarik tapau lebih kurang pastu terus gerak. Sampai-sampai je aku kagum tak ingat. Kat permukaan kolam tu ada asap-asap macam cerita hantu. Air dia hek-ele... tak la panas sangat. Ada lumut-lumut apekejadah kat dalam kolam tu aku bajet mesti mineral deposit dari mata air panas tu. Yang mematahkan semangat aku nak tiruk masuk dalam kolam tu adalah ternampak sesuatu melompat dari dalam kolam tu ala-ala ikan paus cawangan kecik. Aku saspek mesti jembalang kolam tu sesaje buat takutkan kitaorang.

Overall facilities kat sana cukup lengkap tapi tak terjaga. Semua mende dah rosak. Memang aku dah lama mengidam nak berendam dalam kolam air panas pepagi buta, tapi sayangnya hantu kolam dah membatutkan hasrat aku.

Korang ada mana-mana port kolam air panas yang lain? Bagitau la aku.

:: tiruk time!

Image
Dalam migrain-migrain buat banner tu gua sempat merempit ngan Pedal ke Kolam Air Panas Bentong. Kitaorang gerak dalam pukul 6.30 pagi gitu. Angkat nasik lemak, teh tarik tapau lebih kurang pastu terus gerak. Sampai-sampai je aku kagum tak ingat. Kat permukaan kolam tu ada asap-asap macam cerita hantu. Air dia hek-ele... tak la panas sangat. Ada lumut-lumut apekejadah kat dalam kolam tu aku bajet mesti mineral deposit dari mata air panas tu. Yang mematahkan semangat aku nak tiruk masuk dalam kolam tu adalah ternampak sesuatu melompat dari dalam kolam tu ala-ala ikan paus cawangan kecik. Aku saspek mesti jembalang kolam tu sesaje buat takutkan kitaorang.
Overall facilities kat sana cukup lengkap tapi tak terjaga. Semua mende dah rosak. Memang aku dah lama mengidam nak berendam dalam kolam air panas pepagi buta, tapi sayangnya hantu kolam dah membatutkan hasrat aku.
Korang ada mana-mana port kolam air panas yang lain? Bagitau la aku.

:: Hatiku hancur mengenang dikau...

Image
semalam tak tidur langsung. kitaorang buat banner untuk Majlis Daerah Lipis. Projek banner pertama untuk Oxygen studio. Ambik masa 24 jam untuk buat 4 helai banner 5m x 1m. Kepala migrain. Tangan ketar-ketar. Lutut longgar. 2 lagi kakitangan tu dah terjerit-jerit givap tak nak teruskan. Kitaorang buat cara manual je. Lukis free hand. First time buat banner sebab tu banyak sangat error. Budak berdua tu (pedal dan PP) tak penah buat mende ni. Sikit-sikit frust. Memang aku ada plan nak beli mesin print tu. Tapi aku tak nak meminjam atau loan dari bank.

Mana steady main pinjam-pinjam ni!

(kena jugak consider balik mengenangkan ada order dari Jabatan Hutan Lipis 5 helai/segera)

:: Hatiku hancur mengenang dikau...

Image
semalam tak tidur langsung. kitaorang buat banner untuk Majlis Daerah Lipis. Projek banner pertama untuk Oxygen studio. Ambik masa 24 jam untuk buat 4 helai banner 5m x 1m. Kepala migrain. Tangan ketar-ketar. Lutut longgar. 2 lagi kakitangan tu dah terjerit-jerit givap tak nak teruskan. Kitaorang buat cara manual je. Lukis free hand. First time buat banner sebab tu banyak sangat error. Budak berdua tu (pedal dan PP) tak penah buat mende ni. Sikit-sikit frust. Memang aku ada plan nak beli mesin print tu. Tapi aku tak nak meminjam atau loan dari bank.
Mana steady main pinjam-pinjam ni!
(kena jugak consider balik mengenangkan ada order dari Jabatan Hutan Lipis 5 helai/segera)

:: Pontianak Harun Salim Bachik

Image
Their website says:

Some of the guidelines were

~We can make horror films but the content of Pontianak MUST imply ‘dream' element. This was made clear by a senior LPF representative in a discussion.



Others:

~ It must not be too 'scary’

~ It must not be too gruesome or violent

~ It must not be too bloody

~ It must adhere to religious sensitivities like not showing dead body rising from a grave

~ There should be a noble gesture at the end or an element of ‘good’ or 'positivism’ at the end of the film




Haiya.. gua manyak shok layan ini celita. Pengarah dia telah push cerita ni sampai ke hujung guidelines yang telah ditetapkan. Walaupun cerita agak 'sketchy' tapi dia punya effort gua respek. Macam biasa hantu dia je yang steady. Hantu kali ni adalah no.2 champion selepas telemovie 'Misteri Jeram Lesung'. Good movie afterall and dont get me started about the guidelines.



:: Pontianak Harun Salim Bachik

Image
Their website says:
Some of the guidelines were
~We can make horror films but the content of Pontianak MUST imply ‘dream' element. This was made clear by a senior LPF representative in a discussion.

Others:
~ It must not be too 'scary’
~ It must not be too gruesome or violent
~ It must not be too bloody
~ It must adhere to religious sensitivities like not showing dead body rising from a grave
~ There should be a noble gesture at the end or an element of ‘good’ or 'positivism’ at the end of the film


Haiya.. gua manyak shok layan ini celita. Pengarah dia telah push cerita ni sampai ke hujung guidelines yang telah ditetapkan. Walaupun cerita agak 'sketchy' tapi dia punya effort gua respek. Macam biasa hantu dia je yang steady. Hantu kali ni adalah no.2 champion selepas telemovie 'Misteri Jeram Lesung'. Good movie afterall and dont get me started about the guidelines.

:: Mael lukis gambar gua!

Image
Medium - A4 paper 140gsm

Media - Ball pen (blue)

Semalam tengah minum kat Tanjung Lipis tetiba Mael lukis gambar gua atas kertas. Pakai pen mata bola je. Walaupun aku yang sebenarnya (real-life) nampak lebih bergaya daripada yang dia lukis tu, tapi boleh tahan la jugak skill dia.

:: Mael lukis gambar gua!

Image
Medium - A4 paper 140gsm
Media - Ball pen (blue)
Semalam tengah minum kat Tanjung Lipis tetiba Mael lukis gambar gua atas kertas. Pakai pen mata bola je. Walaupun aku yang sebenarnya (real-life) nampak lebih bergaya daripada yang dia lukis tu, tapi boleh tahan la jugak skill dia.

:: ATHENS 2004

Image
-beach volleyball

-gymnastics

-tennis



God bless all the athlete and may their spirit soar despite victory or defeat









:: ATHENS 2004

Image
-beach volleyball
-gymnastics
-tennis

God bless all the athlete and may their spirit soar despite victory or defeat




:: dah kebah demam?

Image
malam semalam satu bandar sunyi sepi, lengang. semua dok umah nengok Akademi Fantasia. aku pun kebetulan tak kuar umah semalam jadi aku layan je la. konset final beb, sapa tak tengok rugi la. ini juga akan menjadi batu loncatan supaya aku tak ketinggalan lagi di sebarang perbualan di meja lepak.



Maybe aku ni cerewet dan mempunyai citarasa yang tinggi orangnya, tapi honestly aku rasa konset semalam hambar dan 'sketchy'. perasaan teruja tu tak terasa. mungkin dressing pelajar wanita tak berapa kena ngan taste aku. mungkin lagu-lagu yang didendangkan tak berapa 'through'.

-peduli apa aku ramai tak suka Linda masuk balik

-peduli apa aku kemasukan Linda spoil peluang pelajar lain menang

-peduli apa aku ASTRO kaut untuk juta-juta

:: dah kebah demam?

Image
malam semalam satu bandar sunyi sepi, lengang. semua dok umah nengok Akademi Fantasia. aku pun kebetulan tak kuar umah semalam jadi aku layan je la. konset final beb, sapa tak tengok rugi la. ini juga akan menjadi batu loncatan supaya aku tak ketinggalan lagi di sebarang perbualan di meja lepak.

Maybe aku ni cerewet dan mempunyai citarasa yang tinggi orangnya, tapi honestly aku rasa konset semalam hambar dan 'sketchy'. perasaan teruja tu tak terasa. mungkin dressing pelajar wanita tak berapa kena ngan taste aku. mungkin lagu-lagu yang didendangkan tak berapa 'through'.
-peduli apa aku ramai tak suka Linda masuk balik
-peduli apa aku kemasukan Linda spoil peluang pelajar lain menang
-peduli apa aku ASTRO kaut untuk juta-juta

:: Kembali ke asal

Image
lega dapat balik umah.





AFMASUK:

- Astro kaut untung lebih

- Konset final tak best takde Linda

- Seme yang kat dalam Akademi tu tak berapa power.

- Ramai yang kansel planning nakpegi konset final bila Linda terkeluar (sorry Pedal)

- Rating naik balik bila Linda ada.

- Tahniah Linda!



:: bila larut malam

Semalam aku tengok rancangan yang paling best sekali disiarkan dalam TV tempatan. Miss Universe 2003. Rami gile awek cun-cun. Rambang mata aku. Tapi time swimsuit competition diaorang potong. Pepehal aku enjoy gile nengok TV semalam. Tahniah Ntv7!

:: Kembali ke asal

Image
lega dapat balik umah.


AFMASUK:
- Astro kaut untung lebih
- Konset final tak best takde Linda
- Seme yang kat dalam Akademi tu tak berapa power.
- Ramai yang kansel planning nakpegi konset final bila Linda terkeluar (sorry Pedal)
- Rating naik balik bila Linda ada.
- Tahniah Linda!

:: bila larut malam
Semalam aku tengok rancangan yang paling best sekali disiarkan dalam TV tempatan. Miss Universe 2003. Rami gile awek cun-cun. Rambang mata aku. Tapi time swimsuit competition diaorang potong. Pepehal aku enjoy gile nengok TV semalam. Tahniah Ntv7!

:: sleep now in the fire

Skang kat bentong untuk soft opening Oxygen Studio. Sibuk tido.

- Kadang-kadang tokei cybercafe pun kena pegi cybercafe lain jugak.

- Tak syok post takde gamba. Siap pojek first ni aku balik kampung. Time tu boleh la update.

Hahaha....

(kumprinx dah gile)

:: sleep now in the fire

Skang kat bentong untuk soft opening Oxygen Studio. Sibuk tido.
- Kadang-kadang tokei cybercafe pun kena pegi cybercafe lain jugak.
- Tak syok post takde gamba. Siap pojek first ni aku balik kampung. Time tu boleh la update.
Hahaha....
(kumprinx dah gile)