:: Pengumuman lagi

"Esok saya bertolak, kena tido awal. Nak jalan jauh ni"

"Kalau awok cakap macam tu, nanti toksah balik dah"



Tak tau lah peel orang tua. Kalau sebut je pasal nak jalan jauh mesti diaorang hangin. Mungin sebab term 'jalan jauh' tu bermaksud dead ataupun meninggal dunia. Lagi power kalau berkelakuan pelik sebelum ke mana-mana. Contohnya:

-tetiba bersalam pasal ngan orang tua sebelum kuar umah

-"Saya ni tak tau la bila baliknya, entahkan tak balik dah"

-Menulis wasiat



Dengan ini gua mengumumkan bahawa tak lama lagi gua akan outstation jauh. Jauh tak ingat punya. Gua akan bepergian selama 10 hari. Skang ni gua banyak mende nak kena setel sebelum kepergian gua ni. Jadi 2-3 hari akan datang ni gua sibuk sikit.

Pasal blog ni, kalau gua jumpa cc mana-mana gua akan post pengalaman gua kat tempat orang.

Yang aku hangin-nye, aku dah lama mengidam nak naik ketapi. Tapi memula dapat naik bas, pastu skang ni dapat naik kapatebang pulak. Bila nak naik ketapinye?

Jangan-jangan aku nanti naik ketapi karan pegi airport. Tapi ketapi karan tu tak best. Takde angin, tak bising sangat. Mungkin balik dari tanah asing nanti gua akan usahakan balik ke Lipis naik ketapi.

Pepehal, sama-sama kita raikan:

SERONOKNYEEEE!!!!



Macau City Guide

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa