:: Yay!! Jamming Time!

Image Hosted by ImageShack.usSemalam jamming. Semua lagu yang kitaorang main adalah lagu Muse. Kecuali 2 lagu finishing tu.Ni playlist:



Gua main bass

-Bliss

Lagu ni memang power. Syok kalau layan betul-betul. Penuh energy. Rasa macam nak pulun habih. Terlompat-lompat kegembiraan melayan lagu ni, walaupun baru first song main.



Gua main gitar

-Sing for Absolution

Gua tak berapa dapat lagi gorengan 'ala muse main masa live kat Glastonbury. Goreng live tu lebih power dan menusuk. Padahal goreng dia punyalah simple, tapi powerfull dan terasa di sanubari.

-Muscle Museum

Gua main stail live kat Zenith, Paris. Baru dapat main riff dia, tak berapa sync lagi ngan bass. Riff yang macam dia main kat paris tu cenderung menyebabkan jari aku tergelincir dari fret.

-Butterflies and Hurricane

Ni gua punya signature song. Sebelum album Muse-Absolution sampai kat Malaysia ari tu, gua dah usul nak main lagu ni kat bandmate gua. Diaorang semua cakap lagi ni impossible nak main pakai gitar je. Berkat keazaman dan semangat yang jitu, gua training dan berjaya bawak lagu ni. Sebab lagi ni penuh semangat dan melekat di sanubari bila dengar, gua nak main jugak walau macamana hampeh dia jadi. Bila dengar lagu ni, hati kita jadi bersemangat dan rasa macam nak bersukan, rasa macam nak balas dendam, rasa macam nak rebel habis-habis. Gua main stail live version dengan goreng sebelum masuk piano solo. Tapi piano solo tu gua skip. Gua recommend korang download lagu ni dan dengar sendiri.

Butterflies and Hurricane

-Time is Running Out

Lagu ni walaupun best tapi dah selalu sangat main, jadi gua tak berapa bersemangat nak main. Tapi pulun jugak sebab member semua nak main. Gua improvise sikit beberapa part lebih kurang supaya tak boring sangat.



Gua main drum

-Darkshine

-Citizen Erased

-Hysteria

-Thought of a Dying Atheis

Baru first time main lagu ni. Berteraborr...

-Stockholme Syndrome

Ni lagu paling letih nak main. Kaki boleh cramp woo...

-Plug In Baby

-The Vines- Get Free

-Radiohead-Creep



Gua bukan apa tak nak cerita lebih pasal lagu-lagu yang gua main drum ni, sebab skang ni prestasi gua dah semakin merosot. Stamina pun tak berapa ada. Letih tak ingat. Tangan pun dah pandai lenguh dah skang ni. Main pun dah tak berapa tight. Mungkin sebab dah jarang jamming skang ni. Lagipun kalau dulu-dulu ada banyak masa nak training sama-sama. Skang ni, set lagu, masing-masing training part masing-masing, kendian terus bawak jamming. Pepehal aku malu dengan diri aku sendiri sebab kadar prestasi yang merudum ni. nanti aku nak start training balik macam dulu-dulu. hoh!



Muse Official Site

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa