:: kumprinx ver 2.1

It's never about the higher you go the harder you fall, it's all actually about how you bounce back!

Selama beberapa hari aku melepak kat opis kat bentong. Bukan ada apa-apa nak buat tapi sesaje melepak.
Dari pagi sampai ke petang sampai ke malam bawak ke pagi esok, aku hanya duduk atas sofa. Tak nengok tv. Tak pasang radio. Tak main game.
Sebenarnya aku perlukan keadaan macam ni untuk berehat dan berfikir. Banyak mende aku pikir. Sejak balik dari bumi kenyalang ari tu aku takde masa nak
Meng-consider keputusan aku
Memujuk diri aku supaya tak bersedih lagi
Menyembuhkan luka di jiwa
Menghayati kekosongan
Mengamati kesunyian
Mencari hikmah di sebalik semua ini
Mem-planning balik masa depan

And in the process I've injured myself a lot.
Men-divert-kan kesakitan di jiwa ni kepada kesakitan yang 'real' punya.
Cet! Darah-darah tangan aku.
Dan amat sukar untuk maintain kewarasan
5 hari beb...

Sekarang
Sepanjang masa aku pasti, tindakan aku tak penah silap.
Aku tau aku dah buat perkara yang betul.
Skang aku terbang lebih tinggi. Dan tak takut lagi jatuh sebab aku dah merasa. Dan aku dah melantun balik sama tinggi.

Luka yang aku dapat sepanjang 3 tahun ni akan sentiasa berdarah. Dan aku akan sentiasa mengingati memori-memori silam ni. Bila-bila masa ingatan tu kembali menerjah kotak fikiran aku, aku akan hayati
Apa yang telah aku kehilangan
apa yang telah aku lakukan
impian yang aku lepaskan
syurga yang aku miliki buat seketika.
Dan aku tak takut untuk menoleh ke belakang

Aku akan buktikan kenapa aku masih hidup dan tak mati bunuh diri lagi.
Because I am still destined for great things.
Jalan di depan aku skang ni lebih best dan mencabar.
Aku akan ambik sebarang risiko
Menurut segala kata hati aku
Buat je apa yang aku nak buat
Aku nak pastikan hidup aku ni bermakna dan menghabiskannya dengan sebaik-baiknya.

From now on I'll embrace life
And live it to the fullest.
For I've been through heaven and hell
For I've seen the best in life
And went through the worst
For I'm still alive and well

For i am kumprinx
Upgraded.

:: Coming Soon!
Persepsi - Tentang Cinta
Special Feature: 2004 Flashback

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu