Image Hosted by ImageShack.us
The Review
KungFu Hustle ni ada nama Stephen Chow atas dia. Sebab tu ramai orang nak nengok. Dan kita boleh bet mesti lawak gilebabi punya.
Cite pasal 'pekan' Pig Sty yang fight ngan The Axe Gang. Memang menyeronokkan. Dan lawak dia tahap premium punya. Tapi kali ni first time aku buat review lepas 1 kali je nengok cite ni. Sebab aku takde hajat nak nengok banyak-banyak kali.

Image Hosted by ImageShack.us
Highlight
-Semua yang kuat-kuat muka selenge.
-Sorang je awek cun dalam cite ni. Yang lain seme hampeh.
-Fight scene is breathtaking
-Choreography - 5/5 (smells like The Matrix)
-Cinematography - 4/5

Image Hosted by ImageShack.us
Scene tak boleh lupa
-Selipar The Beast
-Baling pisau kena bahu sendiri
-Bakul ular tumpah

Overall cite ni, Stephen Chow memang tak menghampakan peminatnya. Tapi sebuah cerita tu memerlukan lebih daripada kesan khas yang menarik untuk menambat hati aku. This movie need more 'story' than the fight scene and sfx.
Aku bagi KungFu Hustle ni 3/5.

KungFu Hustle

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa