Sarawak Spesel Part 4 - Aik Seng

Aik Seng ni adalah sebuah restoren cina kat kampung halaman bapak aku tu. Ceritanya adalah, masa muda-muda dulu mak aku ngan abah aku selalu makan kat sana sama-sama. Dan sekarang kitaorang semua dah besar panjang dan makan kat situ jugak. Kedai tu masih ada kat sana. Menu dia semuanya best-best. Chinese style dan boleh dimakan oleh umat Islam (Halal).
Aku suka makan 'mee kolok'. Macam mee goreng je tapi rasa dia unik. Satu lagi killer menu dia adalah laksa sarawak. Orang kat sana tak panggil laksa sarawak sebab kat sana adalah sarawak. Orang panggil laksa je. Laksa diaorang ni biasanya meehun. Lagi satu perkara, time ni lah nak training makan pakai chop-stick!

Image Hosted by ImageShack.us

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa