:: Sarawak Spesel Part 5 - Songkok

Salah seorang daripada sedara mara abah aku adalah seorang pembuat songkok yang mashur. Songkok buatan dia memang first class. Orang dari jauh pun datang tempah songkok kat dia.
Malangnya pasal songkok pun aku tak berapa into sangat. Tapi kebetulan encik pembuat songkok tu baru je meninggal beberapa bulan nan lalu. Skang ni anak-anak dia take over skill dia. Dan nampak gayanya anak-anak dia tu tak berapa into sangat jugak pasal buat2 songkok ni.
Jadi walaupun aku tak into pasal songkok2 ni, aku pun bercadang to have my songkok custom made. Sebelum skill dan kemahiran ni pupus.
Tapi persoalannya, masa bila aku nak pakai songkok ni?
"Ala... awak buat je dulu, nanti nak kawin pakai la..."
Hish... makcik ni cakap yang bukan-bukan pulak. Takut aku.

Image Hosted by ImageShack.us

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa