:: Valentine Bloody Valentine

Kancil.
Driving around town with breakneck speed.
9.30am. Sunny weather.

*Kumprinx
*Bidadari

Unlock-Ok-Names-Search-Bidadari-
Calling..

"Hello?!"
"Wei awak ni..."
"Apa dia?"
"Tak bagi can langsung. Terus je angkat. Biar la dia ringing dulu sedas dua, baru angkat. Mana tau orang nak missedcall ke apa ke..."
"Hehe... memang tunggu awak tipon pun ari ni"
"Eleh.. mana awak tau saya nak call ari ni?"
"Tau. Hari ni awak mesti call"
"Oh ye ke.. Ha apa cerita? Awak sihat"
"Sihat. Kat umah ni. Awak macamana?"
"Ha batuk sikit. Demam ni rasanya."
"Dah makan ubat?"
"Dah."
"Tu la mesti kuat kuar malam ni. Tu la demam. Pastu isap rokok kuat. Kan?"
"Mungkin arr.."
"Awak,"
"Apa dia?"
"Pasal lama tak call? Been buzy eh?"
"Err... umm ha'ah bz"
"Ye la orang bisnes. Saya tipon pun tak angkat"
"Ye ke? Bila masa awak tipon?"
"Selalu. Awak tak angkat. Entah buat apa ntah"
"Mungkin saya sedang mandi ataupun sedang dalam mesyuarat yang penting. Hehe.."
"Sibuk pun, hantar la mesej. Takkan diam je.."
"Saya cuba lah nanti... Err awak. Pakai alamat ari tu lagi ehh?"
"Ha'ah. Pesal?"
"Oo.. nak hantar t-shirt ni"
"T-shirt? T-shirt lagi. Dah berapa banyak dah awak hantar. Tak terpakai dah saya"
"Yang ni spesel punya..."
"Oh ye ke? Bertatahkan intan berlian?"
"Cet! tak style langsung letak intan berlian kat t-shirt. Yang ni spesel sebab dia spesel"
"Tima kasih la. Susah-susah je awak ni. Eh, nak tanya sikit boleh?"
"Apa dia? Jangan tanya yang susah-susah dah la. Kantoi nanti..."
"Hish, awak ni... Ni ada member cakap saya ni skang dah glamer, dah jadi selebriti. Tak paham saya. Ngape ekk?"
"Ha? Glamer?"
"Ha'ah. Pastu ada jiran sebelah umah ni sungguh-sungguh suh saya pegi sana jumpa awak. Mana diaorang tau ni?"
"Er.. um..ntah la... diaorang semua tu dah gila kot? Jangan layan la."
"Mungkin sebab saya ni... er.."
"Ha, mungkin sebab awak apa?"
"Saya.. er... um.. ntah la. Abaikan je."
"Tu la. Saya cakap jangan layan."
"Eh awak tau tak, ari tu Makcik Gossip jumpa saya, dia cakap bla bla bla..."
"Ye ke? Sebab tu la bla bla bla..."

20 minit kemudian
"Wei awak,"
"Ha apa dia?"
"OK lah ekk. Saya nak singgah farmasi ni. Beli ubat selsema."
"Eh, awak tengah driving ke ni?"
"Ha'ah."
"Drive safe ekk... ingatlah orang yang tersayang. Hehe.."
"Cet! Takde makna... Ok lah. Awak jaga diri bebaik ekk?"
"Ha'ah awak pun. Remember to take your medication. Jangan balik lewat malam. Kurangkan merokok."
"Baiklah Dr.Kurus. Awak tu, jangan asik tido je. Makan makanan berkhasiat sikit."
"Baik Boss!!"
Hehe.. Ok Babai!"
" Bye. I love u. Um.."
"Ha, apa tu? Cakap kuat sikit"
"Takde apa-apa. Babai. Assalamualaikum."
"Ok, bye. Waalaikumusalam"
End Call

"I love you too..."

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu