:; Awek Minggu Ini


Sapa Keira Knightley? Tak kenal? Cuba ingat Bend It Like Beckham. Star Wars Phantom Menace. Pirates of The Caribbean. Tak ingat langsung? Korang memang. Tak peka langsung.
Namun begitu walau se-koman mana pun sesebuah filem tu, kalau ada awek aku mesti pekena nengok punya. Walaupun filem-filem yang dia berlakon ni tak berapa hit kat malaysia ni, tapi nontheless dia adalah seorang actress yang, um.. cantik. Kalau tak macamana dia boleh dapat Awek Minggu Ini?

Memperkenalkan Keira Knightley.
Tak silap aku dia ni anak kepada pelakon Will Knightley. 26 haribulan ni dia akan menyambut hari lahir yang ke-20. Muda lagi beb..

Masa dia umur 3 tahun dia pernah bodek-bodek mak dia suh dapatkan agen (sebab nak berlakon) follow jejak abah dia. Tapi mak dia tak bagi. Macam biasa la, suh study je. Masa sekolah rendah dia ni nampak macam skima je tapi fail. Ujian mengeja pun tak berapa nak lulus.

Umur 11 tahun baru la dia dapat ikut jejak langkah abah dia. Time tu dia berlakon filem A Village Affair (1994). Cerita entah hapa-hapa ntah. Aku pun tak penah dengar. Pada usia 12 tahun, di mana dia berlakon sebagai Sabe dalam cite Star Wars: Episode 1 - The phantom Menace(1999). Pastu karier dia terus jalan steady je dalam banyak lafi filem-filem macam Bend It Like Beckham, Pirates Of The Caribbean, King Arthur dan ada jugak TV Show macam Oliver Twist, Doctor Zhivago dan lain-lain lagi la.

Dia ni ada latihan dalam bidang tarian. Pastu muka dia jugak seiras macam Natalie Portman. Sebab tu dia dapat watak dalam Star Wars tu. Paling penting sekali pada umur 16 tahun dia dah start adegan 'ehem-ehem..' dalam filem The Hole. Bawah umur lagi time tu. Cilanat tul la..

Keira Knightley ni terpilih sebab dia ni 'well build'. Korang nengok la sendiri. Bagi usia yang muda macam dia ni, susah nak percaya dia ada susuk tubuh macam ni. Waima orang lain mungkin ambik masa bertahun-tahun nak shape badan macam ni, tapi dia senang-senang je dapat. Semulajadi kot?

Bahagian upper body dia yang paling aku berkenan. Nengok atas je dah nampak.. Yang bawah-bawah tu toksah cerita. Kalau ikut sains, tubuh badan yang fit dan 'ngam macam ni sebenarnya menunjukkan fertility (kesuburan). Dan secara semulajadinya kita lelaki ni mesti nak cari mate yang subur untuk pass on gene kita. Sebab tu la awek-awek yang fit ni sering mendapat perhatian. Kita tak sedar, tapi sebenarnya fitrah naluri ni sedang memainkan peranan.



Jadi apa lagi yang korang nak dari seorang pelakon yang tugas dia menarik perhatian penonton, cukup lama untuk memastikan sesebuah filem tu berjaya?

Keira Knightley, we give love to you.


Image Hosted by ImageShack.us

Special AMI Wallpaper
1024x768
800x600

www.keiraknightley.com

Lex Hair Commercial

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu