Posts

Showing posts from June, 2005

Late Show With Kumprinx

haih.. banyak mende aku nak post ni. Tapi aku takde masa nak buat. Waima demikian ahad nan lalu aku dah berjaya naik ketapi. Special Report akan online samada esok atau lusa. Mesti best punya pengembaraan aku naik ketapi ni.

Misteri Mak Lampir
Aku basuh baju satu mesin. Pastu bila aku nak sidai je (2hari kemudian) baju tu semua dah hilang. Aku dah cari serata rumah, tapi tak jumpa. Series tak jumpa. Lalu aku menjadi kaget sebab supply baju aku semakin berkurangan. Adakah aku akan terpaksa berjalan-jalan di tengah bandar dan mempekena neskepe 'o dalam keadaan separuh bogel?

Test
Skang ni aku run banyak test untuk site ni sebagai persediaan untuk pyrokmxadvncdmda8. jadi if things look funny, its normal. jangan putus asa. reload balik.

Late Show With Kumprinx

haih.. banyak mende aku nak post ni. Tapi aku takde masa nak buat. Waima demikian ahad nan lalu aku dah berjaya naik ketapi. Special Report akan online samada esok atau lusa. Mesti best punya pengembaraan aku naik ketapi ni.

Misteri Mak Lampir
Aku basuh baju satu mesin. Pastu bila aku nak sidai je (2hari kemudian) baju tu semua dah hilang. Aku dah cari serata rumah, tapi tak jumpa. Series tak jumpa. Lalu aku menjadi kaget sebab supply baju aku semakin berkurangan. Adakah aku akan terpaksa berjalan-jalan di tengah bandar dan mempekena neskepe 'o dalam keadaan separuh bogel?

Test
Skang ni aku run banyak test untuk site ni sebagai persediaan untuk pyrokmxadvncdmda8. jadi if things look funny, its normal. jangan putus asa. reload balik.

:: Late Show With Kumprinx

Makan Gepi
Korang kenal tak ulat Gepi? Kalau yang biasa jumpa tu mesti dia tau bahawa ulat gepi ni adalah serangga yang pepalih busuknye. Kalau dia hinggap atas tengkuk tu, jangan mengada-ngada nak tepuk. Nanti dia dah mati, bau dia naik.. masyuk punya.Malam semalam aku tengah makan nasik kat depan tv. Tv pulak cite best. Aku jadi ralit makan sambil nengok tv sampai aku tak sedar ada ulat gepi sekor hinggap atas nasik aku. Tanpa kusedari selambe je aku makan ulat gepi tu. Kalau dah bau dia busuk, apatah lagi rasa dia. Namun demikian atas dasar respek terhadap rezeki di depan mata aku tu, aku kunyah je gepi tu dan telan. Rasa gepi memang tak best. Pastu lekat kat dalam mulut.Kesudahanya malam semalam aku melepak bersama rakan-rakan dengan rasa ulat gepi masih ada dalam mulut. Macam ni hardcore.

Showcase
Esok kami akan mengadakan showcase kat Jamming Eddie. Aktiviti showcase ni lah yang membawak kepada Sure Pekat. Sure Pekat tu adalah showcase di skala yang lebih besar. Panggil member rama…

:: Late Show With Kumprinx

Makan Gepi
Korang kenal tak ulat Gepi? Kalau yang biasa jumpa tu mesti dia tau bahawa ulat gepi ni adalah serangga yang pepalih busuknye. Kalau dia hinggap atas tengkuk tu, jangan mengada-ngada nak tepuk. Nanti dia dah mati, bau dia naik.. masyuk punya.Malam semalam aku tengah makan nasik kat depan tv. Tv pulak cite best. Aku jadi ralit makan sambil nengok tv sampai aku tak sedar ada ulat gepi sekor hinggap atas nasik aku. Tanpa kusedari selambe je aku makan ulat gepi tu. Kalau dah bau dia busuk, apatah lagi rasa dia. Namun demikian atas dasar respek terhadap rezeki di depan mata aku tu, aku kunyah je gepi tu dan telan. Rasa gepi memang tak best. Pastu lekat kat dalam mulut.Kesudahanya malam semalam aku melepak bersama rakan-rakan dengan rasa ulat gepi masih ada dalam mulut. Macam ni hardcore.

Showcase
Esok kami akan mengadakan showcase kat Jamming Eddie. Aktiviti showcase ni lah yang membawak kepada Sure Pekat. Sure Pekat tu adalah showcase di skala yang lebih besar. Panggil member rama…

Memperkenalkan!

DeeTree Diary Ver1.0 Aku sajes korang nengok blog dia ni. Ada gambar kebakaran. Live punya. Dia ni member saya. Skang ni hari-hari aku pekena neskepe 'o ngan dia. Try la nengok. Deetree Diary Ver1.0

Memperkenalkan!

DeeTree Diary Ver1.0 Aku sajes korang nengok blog dia ni. Ada gambar kebakaran. Live punya. Dia ni member saya. Skang ni hari-hari aku pekena neskepe 'o ngan dia. Try la nengok. Deetree Diary Ver1.0

Normal Hapdet

Journal Hari Ini
Malam semalam aku berjaga sampai pagi. Pukul 6.00am baru aku balik umah. Aku lepak kat kedai pekena pyrokmxadvncdmda8. Naik migrain dah kepala otak aku nih. Terlalu banyak coding yang aku kena ejas. Pastu aku start tido. Malangnya menjelang 8.00am rakaniaga aku tipon ajak meeting. "Apa jaddahnya meeting pepagi ni?! Aku kan tengah cuti..!". Waima demikian aku turuti jua sebab perut akupun dah lapar. Aku pekena nasik dagang kat kedai Jeslina Hashim. Ada awek yang jaga kedai makan ni muka sejibik macam Jeslina Hashim. Kedai ni jugak aku pernah paparkan dalam post bertajuk 'Relive The Memories'. Pastu aku kembali ke ibusawat ingat nak pekena coding lagi sedas-dua sebelum tido. Tapi malangnya takde api. Kena potong sebab tak bayar tunggakkan. TNB skang ni tengah operasi potong karan. Dan kedai aku kat Lipis ni tak terkecuali menjadi mangsa. Kecewa sebab tak boleh bukak komputer aku beralih kepada equipment Oxygen Studio yang ada kat sebelah kedai aku ni. A…

Normal Hapdet

Journal Hari Ini
Malam semalam aku berjaga sampai pagi. Pukul 6.00am baru aku balik umah. Aku lepak kat kedai pekena pyrokmxadvncdmda8. Naik migrain dah kepala otak aku nih. Terlalu banyak coding yang aku kena ejas. Pastu aku start tido. Malangnya menjelang 8.00am rakaniaga aku tipon ajak meeting. "Apa jaddahnya meeting pepagi ni?! Aku kan tengah cuti..!". Waima demikian aku turuti jua sebab perut akupun dah lapar. Aku pekena nasik dagang kat kedai Jeslina Hashim. Ada awek yang jaga kedai makan ni muka sejibik macam Jeslina Hashim. Kedai ni jugak aku pernah paparkan dalam post bertajuk 'Relive The Memories'. Pastu aku kembali ke ibusawat ingat nak pekena coding lagi sedas-dua sebelum tido. Tapi malangnya takde api. Kena potong sebab tak bayar tunggakkan. TNB skang ni tengah operasi potong karan. Dan kedai aku kat Lipis ni tak terkecuali menjadi mangsa. Kecewa sebab tak boleh bukak komputer aku beralih kepada equipment Oxygen Studio yang ada kat sebelah kedai aku ni. A…

:: Late Show With Kumprinx

pyrokmdadvncdmda8 is on the way bebeh!

Once
Band aku skang ni tengah intensif meng-audition seorang ahli baru untuk band aku, Fury. Walaupun suara dia tak sejibik macam Once (Dewa) tapi vocal range dia sama. Kemungkinan besar dia akan diberi kontrak selama setahun tanpa syarat. (Ahli lain semua kontrak 5 tahun) Dan skang band kitaorang tengah gila layan Dewa.

Jamming/Migrain
Jamming skang ni hari-hari. Layan Dewa memang syok dan stok tak bleh berhenti punya. Muzik dia ada yang kompleks, ada yang simple banget. Jamming yang tak putus-putus ni menyebabkan kepala aku menjadi migrain di waktu malam. Mungkin sebab bunyi yang kuat secara konstan masuk dalam kepala otak aku ni.

pyrokmxadvncdmda8
kepada sesapa yang dapat free ad offer dari aku tu, sila la buat button korang cepat-cepat. Senang aku nak edit. Skang ni aku tengah migrain. Hari-hari nengok coding dia. pyrokmxadvncdmda8 ni akan menekankan simplicity dalam design dia di samping menggunakan keseluruhan ruang yang ada. Intuitive user inter…

:: Late Show With Kumprinx

pyrokmdadvncdmda8 is on the way bebeh!

Once
Band aku skang ni tengah intensif meng-audition seorang ahli baru untuk band aku, Fury. Walaupun suara dia tak sejibik macam Once (Dewa) tapi vocal range dia sama. Kemungkinan besar dia akan diberi kontrak selama setahun tanpa syarat. (Ahli lain semua kontrak 5 tahun) Dan skang band kitaorang tengah gila layan Dewa.

Jamming/Migrain
Jamming skang ni hari-hari. Layan Dewa memang syok dan stok tak bleh berhenti punya. Muzik dia ada yang kompleks, ada yang simple banget. Jamming yang tak putus-putus ni menyebabkan kepala aku menjadi migrain di waktu malam. Mungkin sebab bunyi yang kuat secara konstan masuk dalam kepala otak aku ni.

pyrokmxadvncdmda8
kepada sesapa yang dapat free ad offer dari aku tu, sila la buat button korang cepat-cepat. Senang aku nak edit. Skang ni aku tengah migrain. Hari-hari nengok coding dia. pyrokmxadvncdmda8 ni akan menekankan simplicity dalam design dia di samping menggunakan keseluruhan ruang yang ada. Intuitive user inter…

Kumprinx's Favourite Fruit

Petang tadi aku merempit ngan abang aku ke kampung halaman aku. Sebab dengar cerita buah kegemaran aku skang ni tengah berbuah. Dah 2-3 hari jugak aku planning nak balik kampung ni. Tapi takde masa. Baru sekarang ni boleh pegi. Lepas pekena neskepe o' ngan member aku, tarus je aku pegi. Perjalanan mengambil masa (hek ele..) 20 minit. Dalam keta tu aku entah mengapa rasa loya-loya sakit kepala. Nak kata aku hamil tak jugak. Bila sampai kat kampung terus aku nampak buah ni. Ada yang rendang dan boleh petik gitu je. Tapi malangnya tak berapa masak lagi. Baru fasa ke-2. Buah ni ada 3 fasa kita kena ambik. First sekali masa dia mula-mula berbuah. Pastu masa separa masak. Dan grand finale dia masa dia dah betul-betul masak. Dan paling champion, buah ni hanya berbuah 3 tahun sekali je. Jadi tak boleh lepaskan peluang ini.

Begini ceritanya..
Kira-kira 60 tahun yang lalu kat kampung aku ni ada seorang pendekar ni. Dia ni terrer. Gagah perkasa. Steady pulak tu, tak kerek. Tapi kalau ada orang…

Kumprinx's Favourite Fruit

Petang tadi aku merempit ngan abang aku ke kampung halaman aku. Sebab dengar cerita buah kegemaran aku skang ni tengah berbuah. Dah 2-3 hari jugak aku planning nak balik kampung ni. Tapi takde masa. Baru sekarang ni boleh pegi. Lepas pekena neskepe o' ngan member aku, tarus je aku pegi. Perjalanan mengambil masa (hek ele..) 20 minit. Dalam keta tu aku entah mengapa rasa loya-loya sakit kepala. Nak kata aku hamil tak jugak. Bila sampai kat kampung terus aku nampak buah ni. Ada yang rendang dan boleh petik gitu je. Tapi malangnya tak berapa masak lagi. Baru fasa ke-2. Buah ni ada 3 fasa kita kena ambik. First sekali masa dia mula-mula berbuah. Pastu masa separa masak. Dan grand finale dia masa dia dah betul-betul masak. Dan paling champion, buah ni hanya berbuah 3 tahun sekali je. Jadi tak boleh lepaskan peluang ini.

Begini ceritanya..
Kira-kira 60 tahun yang lalu kat kampung aku ni ada seorang pendekar ni. Dia ni terrer. Gagah perkasa. Steady pulak tu, tak kerek. Tapi kalau ada orang…

Fcuking Hell/Hangin

Cerita ini adalah sebenar-benarnya. Takde ejas apa-apa. Inilah yang betul-betul berlaku.

Tidak lama dulu...

Time tu aku naik motor ngan kawan aku jenjalan kat bandar Lipis ni. Pastu aku lalu ikut jalan belakang (apa nama tah jalan ni aku lupa). Jalan belakang ni dah macam Chinatown kat Lipis ni. Bila lalu boleh bau masakan cina yang harum dan nampak macam sedap. Tapinya babi. Jadi layan bau je la. Jalan belakang ni kalau korang lalu, mesti korang ingat tempat port penjenayah. Kalau memalam macam angker pun ada. Yang pentingnya tak banyak keta/motor lalu kat sini. Dan kat sini jugak kita boleh nengok traces of old architecture yang masih ada kat Lipis ni. Sistem perpaipan lama. Dinding batu-bata lama. Simen pasir sungai. Aku memang suka nengok-nengok kat sini.
Pastu aku singgah kedai henset ni, beli kad topap. Pastu aku bukak la helmet.
Bila dah setel beli aku ingat nak menuju ke pusat snooker/game di hujung jalan lorong belakang ni. Jadi aku rasa tak payah la pakai helmet dah. Dekat je.
Se…

Fcuking Hell/Hangin

Cerita ini adalah sebenar-benarnya. Takde ejas apa-apa. Inilah yang betul-betul berlaku.

Tidak lama dulu...

Time tu aku naik motor ngan kawan aku jenjalan kat bandar Lipis ni. Pastu aku lalu ikut jalan belakang (apa nama tah jalan ni aku lupa). Jalan belakang ni dah macam Chinatown kat Lipis ni. Bila lalu boleh bau masakan cina yang harum dan nampak macam sedap. Tapinya babi. Jadi layan bau je la. Jalan belakang ni kalau korang lalu, mesti korang ingat tempat port penjenayah. Kalau memalam macam angker pun ada. Yang pentingnya tak banyak keta/motor lalu kat sini. Dan kat sini jugak kita boleh nengok traces of old architecture yang masih ada kat Lipis ni. Sistem perpaipan lama. Dinding batu-bata lama. Simen pasir sungai. Aku memang suka nengok-nengok kat sini.
Pastu aku singgah kedai henset ni, beli kad topap. Pastu aku bukak la helmet.
Bila dah setel beli aku ingat nak menuju ke pusat snooker/game di hujung jalan lorong belakang ni. Jadi aku rasa tak payah la pakai helmet dah. Dekat je.
Se…

Dato’ Mohamad Rahmat dan impaknya terhadap industri rock kapak Malaysia.

Artikel ini diambil dari zine Journal Vol.1/Hilang Punca#5 (Mei 2003) yang ditulis oleh Kumprinx

Aku takde banyak sangat memori zaman rock kapak era 80 an dulu. Aku kenal Nash. Tapi aku tak kenal Nash zaman dulu. Tetiba aku jumpa gambar Nash masa zaman kegemilangan dia dulu. Pehh… rock gile tahap Ultimate Warrior punya. Lepas tu artis-artis rock yang berambut panjang kena gam. Sesapa rambut panjang tak boleh kuar TV, tak bley masuk majalah. Memula rilek je. Takpe tak kuar TV. Pastu tetiba 2 gergasi rock malaysia telah mengambil tindakan nekad potong rambut. Hari tu aku masih ingat dengan jelas. Siaran langsung kat TV Dato’ Mohamad Rahmat potong rambut ahli kumpulan Search dan Wings. Panik aku. Mungkin sebab masa tu aku masih lagi kanak-kanak yang masih tak faham apa-apa. Semenjak hari tu haluan industri rock malaysia telah berubah. Rock dah tak rock lagi. Kekangan dari segi imej dan sahsiah ni secara tidak langsung merosotkan kualiti musik di malaysia. Tetiba ada New Boys. Tetiba kumpu…

Dato’ Mohamad Rahmat dan impaknya terhadap industri rock kapak Malaysia.

Artikel ini diambil dari zine Journal Vol.1/Hilang Punca#5 (Mei 2003) yang ditulis oleh Kumprinx

Aku takde banyak sangat memori zaman rock kapak era 80 an dulu. Aku kenal Nash. Tapi aku tak kenal Nash zaman dulu. Tetiba aku jumpa gambar Nash masa zaman kegemilangan dia dulu. Pehh… rock gile tahap Ultimate Warrior punya. Lepas tu artis-artis rock yang berambut panjang kena gam. Sesapa rambut panjang tak boleh kuar TV, tak bley masuk majalah. Memula rilek je. Takpe tak kuar TV. Pastu tetiba 2 gergasi rock malaysia telah mengambil tindakan nekad potong rambut. Hari tu aku masih ingat dengan jelas. Siaran langsung kat TV Dato’ Mohamad Rahmat potong rambut ahli kumpulan Search dan Wings. Panik aku. Mungkin sebab masa tu aku masih lagi kanak-kanak yang masih tak faham apa-apa. Semenjak hari tu haluan industri rock malaysia telah berubah. Rock dah tak rock lagi. Kekangan dari segi imej dan sahsiah ni secara tidak langsung merosotkan kualiti musik di malaysia. Tetiba ada New Boys. Tetiba kumpu…

Full Report Part III: Showdown in Terenggun

Image
Setelah beberapa ketika melepak dengan penuh ke-saspen-an. Tetiba matahari menyinar kembali. Keadaan buat seketika menjadi ceria. "Kita tibai dulu, pastu kalau hujan, kita wrap!", taklimat ringkas aku kepada krew. Kain kanvas yang menyelaputi equipment kini dibuka semula. Dengan penuh saspen aku meneruskan event.

Band pertama yang aku jemput adalah Maxwell Murder. Dengar ceritanya band ni nak pakai 2 gitar bass. Aku pun dah stenbai satu lagi gitar bass dalam keta Afdzal. Takde pulak diaorang mintak. Tapi kalau diaorang pakai 2nd bass pun terpaksa cucuk kat amp keyboard. Bebudak raub ni datang ada bawak crowd sendiri. Tu yang syoknya. Tak payah kempen dah suh orang layan. Ada kaki sendiri nak layan. Waima masa diaorang main boleh tahan jugak happening. Pastu tetiba ada nyanyi lagu Negaraku. Heh.. terpaksa aku berdiri tegak. Gitaris dia muka penuh keyakinan. JR pulak boleh tahan main drum.
Lepas Maxwell Murder tanpa berlengah lagi aku panggil satu lagi band dari Raub iaitu Huru-…

Full Report Part III: Showdown in Terenggun

Image
Setelah beberapa ketika melepak dengan penuh ke-saspen-an. Tetiba matahari menyinar kembali. Keadaan buat seketika menjadi ceria. "Kita tibai dulu, pastu kalau hujan, kita wrap!", taklimat ringkas aku kepada krew. Kain kanvas yang menyelaputi equipment kini dibuka semula. Dengan penuh saspen aku meneruskan event.

Band pertama yang aku jemput adalah Maxwell Murder. Dengar ceritanya band ni nak pakai 2 gitar bass. Aku pun dah stenbai satu lagi gitar bass dalam keta Afdzal. Takde pulak diaorang mintak. Tapi kalau diaorang pakai 2nd bass pun terpaksa cucuk kat amp keyboard. Bebudak raub ni datang ada bawak crowd sendiri. Tu yang syoknya. Tak payah kempen dah suh orang layan. Ada kaki sendiri nak layan. Waima masa diaorang main boleh tahan jugak happening. Pastu tetiba ada nyanyi lagu Negaraku. Heh.. terpaksa aku berdiri tegak. Gitaris dia muka penuh keyakinan. JR pulak boleh tahan main drum.
Lepas Maxwell Murder tanpa berlengah lagi aku panggil satu lagi band dari Raub iaitu Huru-…

pyrokmxadvncdmda8 teaser

"Lord Kumprinx" "Yes master?" "Rise.." the dark force is coming.

pyrokmxadvncdmda8 teaser

"Lord Kumprinx" "Yes master?" "Rise.." the dark force is coming.

Full Report Part 2: Show Time!!

Image
Show Time!
Dalam keadaan yang selekeh tu aku memulakan aksi yang pertama. Dah la tak mandi lagi. Baju peluh-peluh sebab angkat/setting barang tadi. Aku purak-purak tanya kat semua yang dah ada kat situ sapa nak perform dulu. Aku tau dah takde sapa nak perform dulu sebab tu aku main dulu. Sama macam tahun-tahun sudah. Opening act mesti aku. Walaupun aku nyanyi sora tak best. Sebab nak menunjukkan persembahan yang macam gampang pun boleh main kat SP ni. Lagu Plug In Baby ni dah 3 tahun aku main. Naik muak dah. Tapi time SPIII ni dia tak jadi pulak. Hangin tul aku. Terus je aku progress ke lagu kedua aku yang baru 2 hari training. Lagu Uno. Aku tujukan kepada.. err.. ehem. Showmanship bangang yang aku dah kreograf nak buat terpaksa aku batalkan sebab aku letih sangat. Dah la 4-5 malam sebelumnya aku tak tido. Tangan aku pun terketar-ketar memetik gitar. Aku ingat nak main banyak lagi lagu tapi takut tak sempat untuk band lain, aku batalkan je hasrat aku tu. Yang penting aku mesti main dul…

Full Report Part 2: Show Time!!

Image
Show Time!
Dalam keadaan yang selekeh tu aku memulakan aksi yang pertama. Dah la tak mandi lagi. Baju peluh-peluh sebab angkat/setting barang tadi. Aku purak-purak tanya kat semua yang dah ada kat situ sapa nak perform dulu. Aku tau dah takde sapa nak perform dulu sebab tu aku main dulu. Sama macam tahun-tahun sudah. Opening act mesti aku. Walaupun aku nyanyi sora tak best. Sebab nak menunjukkan persembahan yang macam gampang pun boleh main kat SP ni. Lagu Plug In Baby ni dah 3 tahun aku main. Naik muak dah. Tapi time SPIII ni dia tak jadi pulak. Hangin tul aku. Terus je aku progress ke lagu kedua aku yang baru 2 hari training. Lagu Uno. Aku tujukan kepada.. err.. ehem. Showmanship bangang yang aku dah kreograf nak buat terpaksa aku batalkan sebab aku letih sangat. Dah la 4-5 malam sebelumnya aku tak tido. Tangan aku pun terketar-ketar memetik gitar. Aku ingat nak main banyak lagi lagu tapi takut tak sempat untuk band lain, aku batalkan je hasrat aku tu. Yang penting aku mesti main dul…

:: Repihan Hati (Help Kumprinx)

Kami ganggu siaran Full Report SPIII ni untuk memberi laluan kepada post ringkas ini.

Petang ku yang hening tempoh hari telah diganggu. Tatkala ku sedang terkangkang baring di bilik ku berehat setelah tamatnya SPIII, tipon aku berbunyi. Ku gagahi jua diriku untuk bangkit dan mengangkatnya. Namun yang hampehnya itu hanyalah satu miskol biasa dari no yg tidak dikenali. Ku berbuat tidak ambik pot dan meneruskan perjuanganku, tido. Namun miskol tu berlarutan bertubi-tubi hingga menggangu tidoku. Lantas ku mengirimkan satu mesej bergambar (Gambar tanah kuburan) kepada si pemiskol itu. Sebagai satu isyarat tanda mengatakan ku tak ingin diganggu.

Tit..zzzzt...zzzzt... (nada dering mesej pesanan ringkas 'Beeb Once')
"Marah ke? Sorry la ganggu. *toot* ni. Ni lah nombor saya. Lain kali tak payah susah-susah cari dah"

Keadaan bilik ku yang suram tu kini ceria. Kelopak-kelopak sakura berguguran jatuh entah dari mana. Bunga-bunga pokok langsuir peliharaan ku yang dulunya kering, kin…

:: Repihan Hati (Help Kumprinx)

Kami ganggu siaran Full Report SPIII ni untuk memberi laluan kepada post ringkas ini.

Petang ku yang hening tempoh hari telah diganggu. Tatkala ku sedang terkangkang baring di bilik ku berehat setelah tamatnya SPIII, tipon aku berbunyi. Ku gagahi jua diriku untuk bangkit dan mengangkatnya. Namun yang hampehnya itu hanyalah satu miskol biasa dari no yg tidak dikenali. Ku berbuat tidak ambik pot dan meneruskan perjuanganku, tido. Namun miskol tu berlarutan bertubi-tubi hingga menggangu tidoku. Lantas ku mengirimkan satu mesej bergambar (Gambar tanah kuburan) kepada si pemiskol itu. Sebagai satu isyarat tanda mengatakan ku tak ingin diganggu.

Tit..zzzzt...zzzzt... (nada dering mesej pesanan ringkas 'Beeb Once')
"Marah ke? Sorry la ganggu. *toot* ni. Ni lah nombor saya. Lain kali tak payah susah-susah cari dah"

Keadaan bilik ku yang suram tu kini ceria. Kelopak-kelopak sakura berguguran jatuh entah dari mana. Bunga-bunga pokok langsuir peliharaan ku yang dulunya kering, kin…

SPIII - Special Report Part 1 : Final Preparation

Image
Final Preparation 2 Malam sebelumnya aku tak tido. Tapi pagi Jumaat tu ku gagahi jua untuk bangun. Setibanya aku di tapak SPIII (Hutan Lipur Terenggun) ni aku terkejut nengok ada ramai bebudak UMNO mana tah tengah buat kem motivasi. Lalu aku pegi tanya diaorang, sampai bila. Katanya sampai ahad. Pastu aku terangkan kat diaorang pasal event aku hari sabtu tu. Pastu diaorang cakap "Ah.. komeh (kami) sampai dulu.". "Mak aih.. kereknya diaorang ni..", getus hatiku. Pastu aku dengan kereknya jugak bawak keluar surat kelulusan Jabatan Hutan pasal nak guna site ni. "Korang ada kelulusan ke?", tanya aku. Rupanya diaorang main redah je. "Saya sarankan encik cari tempat lain sebab keesokkan harinya tempat ni akan jadi sangat bising dan huru hara..".
Memula aku gi kat opis kat Terenggun tu, usyar-usyar orang dalam nak kompom event ni. Sebab sebelum ni aku deal ngan opis besar diaorang kat bandar sana. Dah 3 tahun berturut-turut Jabatan Hutan bagi sokongan pe…

SPIII - Special Report Part 1 : Final Preparation

Image
Final Preparation 2 Malam sebelumnya aku tak tido. Tapi pagi Jumaat tu ku gagahi jua untuk bangun. Setibanya aku di tapak SPIII (Hutan Lipur Terenggun) ni aku terkejut nengok ada ramai bebudak UMNO mana tah tengah buat kem motivasi. Lalu aku pegi tanya diaorang, sampai bila. Katanya sampai ahad. Pastu aku terangkan kat diaorang pasal event aku hari sabtu tu. Pastu diaorang cakap "Ah.. komeh (kami) sampai dulu.". "Mak aih.. kereknya diaorang ni..", getus hatiku. Pastu aku dengan kereknya jugak bawak keluar surat kelulusan Jabatan Hutan pasal nak guna site ni. "Korang ada kelulusan ke?", tanya aku. Rupanya diaorang main redah je. "Saya sarankan encik cari tempat lain sebab keesokkan harinya tempat ni akan jadi sangat bising dan huru hara..".
Memula aku gi kat opis kat Terenggun tu, usyar-usyar orang dalam nak kompom event ni. Sebab sebelum ni aku deal ngan opis besar diaorang kat bandar sana. Dah 3 tahun berturut-turut Jabatan Hutan bagi sokongan pe…

Tahap Dewa

Image
The Trip.
Pasukan kitaorang yang pegi nengok konset Dewa ni terdiri daripada 2 pasukan. Pasukan pertama (A) terdiri daripada aku sendiri, Mael, Pedal ngan Amir. Manakala pasukan kedua (B) terdiri daripada Amar, Padeli, Pipi ngan Ben. Korang mungkin tak kenal diaorang ni semua, tapi diaorang ni semuanya member baik aku sejak zaman-berzaman. Tepat jam 7 pagi pasukan B iaitu pasaukan Amar ni bertolak. Kitaorang masing-masing ada urusan yang berbeza kat Kolumpo/Shah Alam sebelum konset Dewa ni, Tu la pasal kitaorang terbahagi kepada 2 pasukan. Pasukan B naik keta Satria Amar. Dan pasukan kitaorang pulak (Pasukan A) bertolak jam 9 pagi dari Kuala Lipis. 1 Jam tersasar dari yang telah dijadualkan sebab Pedal nak basuh dulu keta dia. Keta dia ni dah rupa macam lori 3 tan sebab jarang basuh. Dan itu jugak menjadi faktor mengapa kitaorang selalu kena tahan polis bila ada roadblok.Pasukan kitaorang terus menuju ke KL Tower untuk beli tiket. Kitaoprang sampai dalam pukul 12 tengahari kat sana. Ti…