Posts

Showing posts from July, 2005

Akademi Fcukinghell

Image
Prolog
Borhan baru balik daripada Tehran. Pergi melancong. Kemudian dia bawak balik batang besi yang orang cucuk daging nak buat kebab. Dia ingat nak buat kenang-kenangan. Tapi setibanya di tanah air baru dia sedar bahawa dia dah bawak balik sesuatu yang sangat tak berguna. Sayang nak buang sebab jauh datangnya mende tu. Pastu dia bagi kat member dia Salim.
"Best menatang ni woo.. Ada magik" Kata Borhan
"Ye ke? Bagi kat akulah", Salim mula terpengaruh.
"Ha ambiklah. Ko simpan baik-baik..", kata Borhan diiringi dengan satu senyuman sinis.
3 hari Salim merenung batang besi tu. "Mende yang magiknye?", getus Salim. Kemudian salim bungkus batang besi ti ngan kain kuning. Hari kelima Salim mula start perasap batang besi tu ngan kemenyan mengharapkan magik yang dijanjikan oleh Borhan. Syaitan mula menangguk di air keruh. 2 minggu selepas besi berada di tangan Salim, ia mula memberikan Salim apa yang diingini. Kekuatan, kebal dan jugak jujutan nombor yang se…

Akademi Fcukinghell

Image
Prolog
Borhan baru balik daripada Tehran. Pergi melancong. Kemudian dia bawak balik batang besi yang orang cucuk daging nak buat kebab. Dia ingat nak buat kenang-kenangan. Tapi setibanya di tanah air baru dia sedar bahawa dia dah bawak balik sesuatu yang sangat tak berguna. Sayang nak buang sebab jauh datangnya mende tu. Pastu dia bagi kat member dia Salim.
"Best menatang ni woo.. Ada magik" Kata Borhan
"Ye ke? Bagi kat akulah", Salim mula terpengaruh.
"Ha ambiklah. Ko simpan baik-baik..", kata Borhan diiringi dengan satu senyuman sinis.
3 hari Salim merenung batang besi tu. "Mende yang magiknye?", getus Salim. Kemudian salim bungkus batang besi ti ngan kain kuning. Hari kelima Salim mula start perasap batang besi tu ngan kemenyan mengharapkan magik yang dijanjikan oleh Borhan. Syaitan mula menangguk di air keruh. 2 minggu selepas besi berada di tangan Salim, ia mula memberikan Salim apa yang diingini. Kekuatan, kebal dan jugak jujutan nombor yang se…

Monday Muse

Image
Dewa
Ada orang datang kat aku cakap, "Ko layan Dewa lagi ke? Diaorang tu yahudi tau tak?!". Ele.. artis-artis barat lain pun yahudi jugak. Korang dok puja-puja, tampal gambo dalam bilik, atas fail seme. Inikan pulak Dewa tak tak pasti kesahihannya. Kendatipun aku kesian kat brader Dhani Ahmad tu. Banyak orang hentam dia. So jangan la kacau dia.

Akademi Fcukinghell la..
Telah dikenalpasti skang ni blog yang pasal AF ni paling banyak hit. Aku masih tak mengerti mengapa orang boleh go to great length untuk cover pasal AF ni. Bukan itu saja, pasal Sawi dan 'Dunia'nya. Banyak lagi yang aku tak mengerti akan ku paparkan di sini. Takpe. Dalam 2-3 hari ni aku akan melancarkan post aku pasal AF ni bertajuk: Akademi Fcukinghell la..:Kumprinx's take on the mother of all reality show.

Anniversary Button
Dalam 2-3 hari lagi aku nak tanggal dah button anniversary tu. Terima kasih kepada yang mengambik bahagian. Aku nak letak mende lain pulak kat situ. Nanti besday aku aku buat free…

Monday Muse

Image
Dewa
Ada orang datang kat aku cakap, "Ko layan Dewa lagi ke? Diaorang tu yahudi tau tak?!". Ele.. artis-artis barat lain pun yahudi jugak. Korang dok puja-puja, tampal gambo dalam bilik, atas fail seme. Inikan pulak Dewa tak tak pasti kesahihannya. Kendatipun aku kesian kat brader Dhani Ahmad tu. Banyak orang hentam dia. So jangan la kacau dia.

Akademi Fcukinghell la..
Telah dikenalpasti skang ni blog yang pasal AF ni paling banyak hit. Aku masih tak mengerti mengapa orang boleh go to great length untuk cover pasal AF ni. Bukan itu saja, pasal Sawi dan 'Dunia'nya. Banyak lagi yang aku tak mengerti akan ku paparkan di sini. Takpe. Dalam 2-3 hari ni aku akan melancarkan post aku pasal AF ni bertajuk: Akademi Fcukinghell la..:Kumprinx's take on the mother of all reality show.

Anniversary Button
Dalam 2-3 hari lagi aku nak tanggal dah button anniversary tu. Terima kasih kepada yang mengambik bahagian. Aku nak letak mende lain pulak kat situ. Nanti besday aku aku buat free…

The Bentong Showdown

Lama dah aku tak pegi bentong ni. Tetiba semalam member aku ajak pegi. Tengah-tengah malam pulak tu. Emegensi antor adik dia kepada abah dia katanya. Sebab aku pun tak jumpa mende yang lebih berfaedah nak buat malam tu, jadi akupun ikut je la. Lagipun boleh aku jumpa rakaniaga aku untuk update apa-apa.

Se-setelnya urusan di bentong, ketika pekena air asam jawa kat kedai 'Bunian' maka idea untuk jamming timbul secara tiba-tiba. Sebab korum cukup. Lagipun time tu aku pegi ngan Once. Aku penah cerita pasal Once ni dulu. Korang siasat la balik kat post lama-lama tu. Time tu aku sakit tekak, batuk-batuk sebab tu la aku minum air asam jawa.

Lantas kamipun pegi ke jamming tu. Diaorang yang kat jamming tu semua terkasima dapat tau kitaorang datang dari Kuala Lipis. Masa melepak tunggu turn kat tempat tu, tokei dia (aku rasa) datang kat aku. Salam-salam lebih kurang pastu dia cakap, "Nak main setengah jam je? Takpe. Korang main sejam tapi aku cas setengah jam je."
"Aneh..&…

The Bentong Showdown

Lama dah aku tak pegi bentong ni. Tetiba semalam member aku ajak pegi. Tengah-tengah malam pulak tu. Emegensi antor adik dia kepada abah dia katanya. Sebab aku pun tak jumpa mende yang lebih berfaedah nak buat malam tu, jadi akupun ikut je la. Lagipun boleh aku jumpa rakaniaga aku untuk update apa-apa.

Se-setelnya urusan di bentong, ketika pekena air asam jawa kat kedai 'Bunian' maka idea untuk jamming timbul secara tiba-tiba. Sebab korum cukup. Lagipun time tu aku pegi ngan Once. Aku penah cerita pasal Once ni dulu. Korang siasat la balik kat post lama-lama tu. Time tu aku sakit tekak, batuk-batuk sebab tu la aku minum air asam jawa.

Lantas kamipun pegi ke jamming tu. Diaorang yang kat jamming tu semua terkasima dapat tau kitaorang datang dari Kuala Lipis. Masa melepak tunggu turn kat tempat tu, tokei dia (aku rasa) datang kat aku. Salam-salam lebih kurang pastu dia cakap, "Nak main setengah jam je? Takpe. Korang main sejam tapi aku cas setengah jam je."
"Aneh..&…

Random Muse

Battle Of The Bands
Event ni tak kompom lagi jadi ke tak. Aku tak tau sapa yang akan anjur mende ni nanti. Diaorang nak buat masa karnival Lipis nanti. Jangan tak jadi sudah. Sebab aku dah semangat gile dah ni. Latihan pun dah tahap intensif dah skang ni. Intensif tak intensif sangat la. Korum pun tak cukup nak training hari-hari. Dengar cerita terbuka Pahang. Jadi sesapa yang duduk kat Pahang ni mai la sekali pekena berentap. Khabarnya hadiah lumayan. Aku tak into sangat hadiah tu sebab memang takde potensi nak menang, tapi yang penting awek mari..

Ayah Pin/Pimp Daddy
Aku hengat sapa la Ayah Pin ni. Rupanya ketua ajaran sesat. Tu la akibatnya dah lama tak baca sekabar. Baca pun online je sekali sekala. Dengar orang bersembang diaorang sebut Ayah Pin. Aku ingat kalau bahasa omputeh ia akan jadi Pimp Daddy. Ha, apa cerita Pimp Daddy skang?

Rintihan Phua Chu Kang
Phua Chu Kang yang aku maksudkan ni adalah seorang budak india kat area umah aku ni. Zaman dulu dia selalu pakai kasut Phua Chu Ka…

Random Muse

Battle Of The Bands
Event ni tak kompom lagi jadi ke tak. Aku tak tau sapa yang akan anjur mende ni nanti. Diaorang nak buat masa karnival Lipis nanti. Jangan tak jadi sudah. Sebab aku dah semangat gile dah ni. Latihan pun dah tahap intensif dah skang ni. Intensif tak intensif sangat la. Korum pun tak cukup nak training hari-hari. Dengar cerita terbuka Pahang. Jadi sesapa yang duduk kat Pahang ni mai la sekali pekena berentap. Khabarnya hadiah lumayan. Aku tak into sangat hadiah tu sebab memang takde potensi nak menang, tapi yang penting awek mari..

Ayah Pin/Pimp Daddy
Aku hengat sapa la Ayah Pin ni. Rupanya ketua ajaran sesat. Tu la akibatnya dah lama tak baca sekabar. Baca pun online je sekali sekala. Dengar orang bersembang diaorang sebut Ayah Pin. Aku ingat kalau bahasa omputeh ia akan jadi Pimp Daddy. Ha, apa cerita Pimp Daddy skang?

Rintihan Phua Chu Kang
Phua Chu Kang yang aku maksudkan ni adalah seorang budak india kat area umah aku ni. Zaman dulu dia selalu pakai kasut Phua Chu Ka…

Melati - The tainted eye candy

Image
Biasa aku melepak kat 'Kedai Aji' kat bawah Centerpoint ni pekena neskepe 'o. Kat sini paling power cendol dia. Tapi kadang-kadang santan dia foul jugak. Petang-petang ramai orang keje pejabat datang melepak kat sini sebab kat sini banyak kuih-muih. Siap ada pisang goreng lagi. Cucur, popiah dan aneka macam lagi ada. Sebab orang kalau melepak setakat nak bersembang tu diaorang taknak makan heavy sangat. Ringah-ringan je. Namun demikian 'Kedai Aji' ni adalah prime spot untuk aku melepak siang hari. Kalau petang sikit mungkin aku melepak kat 'Kalapa Wangi' ataupun 'RapiShop Kepak Ayam Madu'. Nama sebenar dia CCP, tapi sebab ada brader anak makcik tu orang selalu panggil Aji keje kat situ, maka jadilah nama dia 'Kedai Aji'.

Kat sinilah aku biasa aku tengok Melati ni. Dia keje kat satu kedai aksesori telefon bimbit dekat je ngan 'Kedai Aji' ni. Dia ni cun. Cun sangat. Tahap tak tahan punya. Kalau nengok sure 'water kick head' puny…

Melati - The tainted eye candy

Image
Biasa aku melepak kat 'Kedai Aji' kat bawah Centerpoint ni pekena neskepe 'o. Kat sini paling power cendol dia. Tapi kadang-kadang santan dia foul jugak. Petang-petang ramai orang keje pejabat datang melepak kat sini sebab kat sini banyak kuih-muih. Siap ada pisang goreng lagi. Cucur, popiah dan aneka macam lagi ada. Sebab orang kalau melepak setakat nak bersembang tu diaorang taknak makan heavy sangat. Ringah-ringan je. Namun demikian 'Kedai Aji' ni adalah prime spot untuk aku melepak siang hari. Kalau petang sikit mungkin aku melepak kat 'Kalapa Wangi' ataupun 'RapiShop Kepak Ayam Madu'. Nama sebenar dia CCP, tapi sebab ada brader anak makcik tu orang selalu panggil Aji keje kat situ, maka jadilah nama dia 'Kedai Aji'.

Kat sinilah aku biasa aku tengok Melati ni. Dia keje kat satu kedai aksesori telefon bimbit dekat je ngan 'Kedai Aji' ni. Dia ni cun. Cun sangat. Tahap tak tahan punya. Kalau nengok sure 'water kick head' puny…

Sakit Mata

Image
Semalam pepagi buta aku terpaksa bangun untuk merempit ke bentong kerana ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan. Dalam keta aku rasa mata aku gatal-gatal. Aku ingat sebab bangun pagi. Mata aku tak ngam lagi. Pastu aku saspek ada menda masuk dalam mata aku. Lalu singgah Raub untuk cek mata aku. Soheh! Sakit mata.
Sakit mata adalah penyakit yang di mana simptom dia adalah mata kita sakit dan jadi merah. Orang pun tak berapa nak pandang sebab takut berjangkit kalau pandang lama-lama. Bodo..
Nasib baik sebelah je kena. Boleh lagi aku menengok dengan jelas. Tapi tetap pedih dan aku terpaksa mengelap mata aku tu selalu. Tensen la jugak. Balik dari bentong terus gi umah mael untuk jamming. Sakit sebelah mata menyebabkan prestasi yang merosot sebab tak dapat nak bajet dengan jelas jarak dan kedudukan tom-tom, cymbal dan snare menyebabkan aku terpaksa berhenti awal (alasan letih nak jamming).

Aku ingat hari ni nak pergi hospital. Tapi kalau aku pegi aku dapat bayangkan. Tunggu turn nak jumpa…

Sakit Mata

Image
Semalam pepagi buta aku terpaksa bangun untuk merempit ke bentong kerana ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan. Dalam keta aku rasa mata aku gatal-gatal. Aku ingat sebab bangun pagi. Mata aku tak ngam lagi. Pastu aku saspek ada menda masuk dalam mata aku. Lalu singgah Raub untuk cek mata aku. Soheh! Sakit mata.
Sakit mata adalah penyakit yang di mana simptom dia adalah mata kita sakit dan jadi merah. Orang pun tak berapa nak pandang sebab takut berjangkit kalau pandang lama-lama. Bodo..
Nasib baik sebelah je kena. Boleh lagi aku menengok dengan jelas. Tapi tetap pedih dan aku terpaksa mengelap mata aku tu selalu. Tensen la jugak. Balik dari bentong terus gi umah mael untuk jamming. Sakit sebelah mata menyebabkan prestasi yang merosot sebab tak dapat nak bajet dengan jelas jarak dan kedudukan tom-tom, cymbal dan snare menyebabkan aku terpaksa berhenti awal (alasan letih nak jamming).

Aku ingat hari ni nak pergi hospital. Tapi kalau aku pegi aku dapat bayangkan. Tunggu turn nak jumpa…

Aku tak mengerti

Image
Melepak di Kompleks Alamanda (Kuala Lipis) memang seronok. Sekali-sekala ada awek cun-cun singgah pekena makan kat sini. Bila malam tempat ni memang happening. Semua orang lepak kat sini. Mat-mat motor melepak, family makan-makan, makwe/pakwe bercinta, usahawan bumiputera yang bersembang lebat dan tak ketingalan jugak kutu lepak sejati (macam aku) yang menghabiskan wang dan bersembang mende yang tak berfaedah langsung. Namun demikian melepak untuk satu jangkamasa yang lama mungkin menyebabkan pundi kencing menjadi padat dan paling sadis, rasa nak berak.
Begitulah halnya aku pada satu hari di Kompleks Alamanda ni. Tengah feeling menghirup neskepe 'o panas tetiba aku rasa nak kencing. Lalu aku meninggalkan kutu-kutu lepak yang lain untuk ke tandas. Kompleks Alamanda Lipis ni memang night spot yang menarik. Ada kedai makan, ada orang jual rokok dan tak lupa jugak tandas awam yang tak berapa jauh dari kedai-kedai makan.
Laju jugak aku memecut (jalan kaki) ke tandas awam tu. Sebab dah ta…

Aku tak mengerti

Image
Melepak di Kompleks Alamanda (Kuala Lipis) memang seronok. Sekali-sekala ada awek cun-cun singgah pekena makan kat sini. Bila malam tempat ni memang happening. Semua orang lepak kat sini. Mat-mat motor melepak, family makan-makan, makwe/pakwe bercinta, usahawan bumiputera yang bersembang lebat dan tak ketingalan jugak kutu lepak sejati (macam aku) yang menghabiskan wang dan bersembang mende yang tak berfaedah langsung. Namun demikian melepak untuk satu jangkamasa yang lama mungkin menyebabkan pundi kencing menjadi padat dan paling sadis, rasa nak berak.
Begitulah halnya aku pada satu hari di Kompleks Alamanda ni. Tengah feeling menghirup neskepe 'o panas tetiba aku rasa nak kencing. Lalu aku meninggalkan kutu-kutu lepak yang lain untuk ke tandas. Kompleks Alamanda Lipis ni memang night spot yang menarik. Ada kedai makan, ada orang jual rokok dan tak lupa jugak tandas awam yang tak berapa jauh dari kedai-kedai makan.
Laju jugak aku memecut (jalan kaki) ke tandas awam tu. Sebab dah ta…

Late Show With Kumprinx

Image
Anniversary
Malam sebelum lay-uot baru ni dilancarkan, aku pulun habih buat final touch-up. Bawak ke pagi. Jadi 2-3 hari ni aku berehat dulu kejap. Bukak kompiter pun nengok e-mail je. Ahh.. skang ni nak buat apa pun aku rasa macam malas je..

Liberality
Aku baru sahaja mendapat laporan bahawa seorang member aku masa sekolah dulu skang ni tengah kapel ngan sorang 'awek' ni yang tak berapa nak awek. Laki yang dah convert jadi awek. Dengar ceritanya serius diaorang ni bercinta. Aku macam tak percaya ke apa yang aku dengar ni. Pepehal aku kena jumpa dia sendiri.

Lumba Keta
Skang ni aku cuti lagi. Cuti bergaji yang diluluskan olih diri aku sendiri. Jadi aku tau takde mende nak buat siang hari, maka sepanjang malam aku lumba keta. Aku sebenarnya bukan kaki game sangat. Tapi kalau aku main game, aku main bersungguh-sungguh. Nanti aku buat review pasal game yang aku main ni. Series aku cakap game ni adalah game lumba kereta yang paling cool sekali pernah aku main.

Battle of The band
Setelah …

Late Show With Kumprinx

Image
Anniversary
Malam sebelum lay-uot baru ni dilancarkan, aku pulun habih buat final touch-up. Bawak ke pagi. Jadi 2-3 hari ni aku berehat dulu kejap. Bukak kompiter pun nengok e-mail je. Ahh.. skang ni nak buat apa pun aku rasa macam malas je..

Liberality
Aku baru sahaja mendapat laporan bahawa seorang member aku masa sekolah dulu skang ni tengah kapel ngan sorang 'awek' ni yang tak berapa nak awek. Laki yang dah convert jadi awek. Dengar ceritanya serius diaorang ni bercinta. Aku macam tak percaya ke apa yang aku dengar ni. Pepehal aku kena jumpa dia sendiri.

Lumba Keta
Skang ni aku cuti lagi. Cuti bergaji yang diluluskan olih diri aku sendiri. Jadi aku tau takde mende nak buat siang hari, maka sepanjang malam aku lumba keta. Aku sebenarnya bukan kaki game sangat. Tapi kalau aku main game, aku main bersungguh-sungguh. Nanti aku buat review pasal game yang aku main ni. Series aku cakap game ni adalah game lumba kereta yang paling cool sekali pernah aku main.

Battle of The band
Setelah …

Anniversary Spesel: Setahun Bersamamu (1)

Image
Kehadiran lay-out aku yang kelapan ni aku tak nafikan dah ter-over hype. Tapi aku memang nak raikan kejayaan aku ni setahun berblogging. Lama tu setahun. Kalau kucing dah boleh beromen dah. Waima demikian ini bukan kucing. Ini blog Encik Kumprinx. Kat sini jugak aku dah rakamkan perjalanan hidup aku untuk tatapan semua orang. Blog ni dah jadi saksi banyak perkara dalam hidup aku. Jadi aku nak rakamkan ucapan setinggi-tinggi terima kasih kepada korang semua yang banyak menyapport aku selama ni. Terima kasih.
Kali ni adalah kali yang kelapan aku menukar layout. dan jugak aku telah menukar ayat 'Pyrokumprinx Advanced Media' kepada perkataan 'pyrokmxadvncdmda8'. Senang sikit nak tulis. Amacam lay-out baru aku nih? Ok tak? So first things first;

pyrokmxadvncdmda8 - Technical Data
Aku cuba mengurangkan tempoh masa site ni load. Kalau korang pakai streamyx ok la. Tapi kalau dial-up tu maybe lama sket. Tapi tak la selama yang dulu tu. Kali ni aku tak embed external file banyak sa…

Anniversary Spesel: Setahun Bersamamu (1)

Image
Kehadiran lay-out aku yang kelapan ni aku tak nafikan dah ter-over hype. Tapi aku memang nak raikan kejayaan aku ni setahun berblogging. Lama tu setahun. Kalau kucing dah boleh beromen dah. Waima demikian ini bukan kucing. Ini blog Encik Kumprinx. Kat sini jugak aku dah rakamkan perjalanan hidup aku untuk tatapan semua orang. Blog ni dah jadi saksi banyak perkara dalam hidup aku. Jadi aku nak rakamkan ucapan setinggi-tinggi terima kasih kepada korang semua yang banyak menyapport aku selama ni. Terima kasih.
Kali ni adalah kali yang kelapan aku menukar layout. dan jugak aku telah menukar ayat 'Pyrokumprinx Advanced Media' kepada perkataan 'pyrokmxadvncdmda8'. Senang sikit nak tulis. Amacam lay-out baru aku nih? Ok tak? So first things first;

pyrokmxadvncdmda8 - Technical Data
Aku cuba mengurangkan tempoh masa site ni load. Kalau korang pakai streamyx ok la. Tapi kalau dial-up tu maybe lama sket. Tapi tak la selama yang dulu tu. Kali ni aku tak embed external file banyak sa…

Puteh

Jamming di rumah Mael memang seronok. Walaupun equipment yang minima, tapi tetap best. Puncanya; Puteh.
Aku sejak kecik lagi selalu lepak kat umah Mael ni. Tapi baru dalam tahun ni je aku baru dapat tahu yang jiran dia ada anak dara yang cantik. First time aku terpandang wajahnya, satu perkataan terpacul di mulutku; "Puteh.."
Puteh bukanlah nama sebenar awek kat sebelah umah Mael ni, cuma aku saje panggil dia Puteh sebab dia putih sangat. Muka putih, kaki putih tangan putih semua mende putih ibarat tak pernah dijamah matahari.
Sejak kitaorang semua dapat tahu tentang kehadiran Puteh ni, semua orang abis smart dah datang jamming. Rambut sikat belah tepi, baju masuk dalam seluar, kasut kulit yang berkilat dan seluar slack yang bergosok rapi sampai nampak line straight kat depan dia.
Ketika sedang jamming, aku sering menggunapakai taktik berehat sebentar demi untuk meng-usyar Puteh. Sebab aku main drum maka aku lah yang paling letih aku rasa, jadi aku sering- "Aku kuar jap amb…

Puteh

Jamming di rumah Mael memang seronok. Walaupun equipment yang minima, tapi tetap best. Puncanya; Puteh.
Aku sejak kecik lagi selalu lepak kat umah Mael ni. Tapi baru dalam tahun ni je aku baru dapat tahu yang jiran dia ada anak dara yang cantik. First time aku terpandang wajahnya, satu perkataan terpacul di mulutku; "Puteh.."
Puteh bukanlah nama sebenar awek kat sebelah umah Mael ni, cuma aku saje panggil dia Puteh sebab dia putih sangat. Muka putih, kaki putih tangan putih semua mende putih ibarat tak pernah dijamah matahari.
Sejak kitaorang semua dapat tahu tentang kehadiran Puteh ni, semua orang abis smart dah datang jamming. Rambut sikat belah tepi, baju masuk dalam seluar, kasut kulit yang berkilat dan seluar slack yang bergosok rapi sampai nampak line straight kat depan dia.
Ketika sedang jamming, aku sering menggunapakai taktik berehat sebentar demi untuk meng-usyar Puteh. Sebab aku main drum maka aku lah yang paling letih aku rasa, jadi aku sering- "Aku kuar jap amb…

Special Report : Naik Ketapi!

Image
Ahad nan lalu aku dan rakan-rakan pegi Jerantut naik ketapi. Aku takde urusan langsung nak pegi sana. Tapi demi naik ketapi, aku pegi jugak walaupun takde duit. Lama dah tak pekena ketapi ni.

Pagi tu aku dikejutkan dari lena dengan panggilan telefon dari Afdzal. Aku menjadi kaget bila nengok hari dah siang. Bila aku nengok jam, aku menjadi lebih kaget sebab jam dah pukul 7.00am. Ketapi pulak berlepas pukul 7.30am. Secepat kilat aku pegi mandi. Laju gile aku mandi. Pastu tak sempat nak minum air milo, aku tapau je letak dalam botol. Pastu terus merempit jalan kaki pegi stesen ketapi. Sampai stesen ketapi jadi sakit perut pulak. Lantas terus aku pegi tandas ketapi tu pekena buang air dulu.

Dah setel berak aku pegi kat kaunter tiket. Aku nengok ahli-ahli pasukan yang lain dah ada kat sana tengah beli tiket. Trip kali di dibintangi oleh Amar, Padeli, Ben, Afdzal, Deetree dan aku sendiri. Ketapi lambat 15 minit. Jadi kitaorang melepak je kat situ sambil pekena air milo yang aku tapau dari ru…