BOTB: t-minus 4 days

Image Hosted by ImageShack.us


Timmy come home quick!
2 hari nan lalu aku ngan Mael hantar Timmy ke JB. Dia ada konvo. Tetiba aku ngan Mael dapat idea nak suruh Timmy ni jadi vokalist kitaorang untuk BOTB ni. Menggantikan vokalis taik dadah yang aku dah mangli nak layan tu. Timmy pandai main gitar. Dan masa Sure Pekat 2 tahun 2004 ari tu, Timmy jadi 2nd vocal ngan bassist player untuk band aku (JR panggil 'Kumprinx And Superfriends') Padahal band tu namanya 'Lily Fusion'.
Namun demikian barangkali Timmy tak sempat nak balik menjelang BOTB ni. Jadi kitaorang hanya boleh berharap.
Sorang lagi calon yang aku temui adalah abang Rahim Maarof. Nama dia sebenar bukan Rahim Maarof namun muka dia sejibik. Nama sebenar dia aku kurang pasti lagi tapi aku selalu nampak dia melepak kat studio Eddie kat Lipis ni. Dengar-dengarnya dia juga boleh menyanyi dengan baik, di samping skill gitar yang 'ikut-buku-punya'.

Dress Up Sunday
Bab pakaian ni sebenarnya remeh sangat. Tapi aku tak nak terlepas pandang satupun aspek pemarkahan untuk BOTB ni. Kostum untuk nak pakai nanti semua dah siap gosok. Dah gantung kat dinding. Hehe.. Perasaan teruja macam ni hanya dapat time-time macam ni je. Hari-hari biasa tak merasa.

Migrain
Lepas training je mesti sakit kepala. Aku ingat sebab bunyi yang kuat masuk dalam kepala otak aku secara konstant. Menyebabkan kepala aku sakit. Bawak ke malam. Mungkin teknik aku mengetuk snare tu yang menyebabkan bunyi dia sakit kepala. Aku main tibai je, tak taulah betul ke tidak teknik aku tu. Yang penting sound dia kuat dan meletup tanpa perlu ketuk kuat-kuat. Dan sekarang aku dapat tau bahawa kedudukan snare tu kalau teralih hatta 1cm sekalipun, akan menyebabkan kecederaan yang serius dalam permainan untuk jangkamasa yang panjang.


Hantu Pokok Dicuri
Mende ni dah lama dah aku dapat tau, tapi hari ni aku akan bagitau korang semua. Ingat tak post 'Hantu Pokok' yang aku buat beberapa bulan yang lalu. Tak silap aku bulan Januari ari tu aku taruk. Pastu aku nengok-nengok bebaru ni, ada satu site Indonesia tu 'sesuka hati engkau je' songlap gambar tu taruk dalam site dia. Mungkin user dia yang hantar, tapi sekurang-kurangnya kredit la aku aku. Namun demikian aku tak berapa amik pot sangat kes ni. Gua takdak hal punya. Cuma aku ralat satu je iaitu lupa letak no tipon aku kat gambar tu. Mesti top dah muka aku kat Indonesia skang ni. Hehe..
Waima pun site tu memang seronok dilawati.
http://www.primbon.com/foto.htm
Post Hantu Pokok

Ladang Paku (The Secret Garden)
Dalam bilik aku ada satu tingkap ni. Pastu kalau aku keluar ikut tingkap tu aku takkan jatuh ke bawah dan mati, sebaliknya ada macam platform kat situ. Senang cerita kalau berlaku kebakaran ataupun tsunami, aku boleh keluar dan tunggu kat platform tu sampai bomba datang menyelamat.Platform tu selalu basah sebab air ekon daripada tingkat atas jatuh kat situ. Keadaan yang basah tu menyebabkan ada tumbuh-tumbuhan yang hidup subur kat situ. Ada pokok paku pakis rimba (yang beso-beso tu) ngan sebijik pokok Langsuir (Langsoya ke apa tah, orang panggil nama tu). Orang cakap pokok langsuir ni adalah tempat hantu langsuir melepak. Namun bagi aku itu hanyalah akan menambahkan cool factor bagi bilik aku.Ada pihak-pihak yang sebelum ini berniat untuk membuang segala tumbuh-tumbuhan itu sebab tak semat sangat rupanya. Tengah-tengah bangunan ada pokok tumbuh pulak. Nampak sangat tak terjaga. Tapi niat mereka dihalang keras olih aku sendiri sebab aku sayang kat pokok-pokok tu. Mereka membekalkan oksigen ke dalam bilik aku. Dan selalu jugak aku silam pokok tu kalau orang tingkat atas tak pasang ekon. Kadang-kadang aku bagi diaorang baja abu rokok supaya mereka hidup subur.Tapi itu dulu...Baru-baru ini tucin kat umah aku dapat akal melepak kat Ladang Paku aku tu. Aku tak nampak langsung ke-best-an melepak kat situ. Tapi diaorang ni main redah je. Main nyorok-nyorok, gigit-gigit, cakar-cakar kat situ. Pastu habih dah pokok paku ngan langsuir aku tu. Bial aku sound, diaorang buat deekkk je.

Comments

famia said…
bes ke open gig..ni dipanggel gig ke ek

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa