We've came a long way, baby..

Copyright Jan@webtown.com.my

Gua dengan ini secara terbuka ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kebangsaan kepada semua rakyat Malaysia ni. Jangan lupa, dah jauh dah kita ni.

Malam ni jangan lupa pakai baju bunga-bunga, wangi-wangi semua, pastu keluar dan terjerit-jerit macam orang gila. Jangan lupa bawak bendera besar-besar pastu sangkut kat motor. Untung-untung bendera tu sangkut kat tayar motor pastu kena t-bone ngan lori tanker terminator tu.

Malam ni for sure aku akan keluar nengok-nengok aksi mat rempit. Malangnya Kawasaki Trubo aku tak sesuai untuk aksi-aksi ganas sebegini. Kalau tak aku join je semacam. Jangan lupa pasal roadblock. Ame takde lesen memandu tu, ajak la member-member yang ada lesen tu suh bawak keta/motor. Kang kena saman kang sia-sia je. Lagi satu paling penting, jangan memandu time mabuk. Bukan ko sorang je yang memandu malam kang. Orang lain pun nak selamat jugak.

Kepada makcik-makcik yang menapak untuk kembali ke kenderaan masing-masing malam kang (kalau parking jauh dari tapak karnival), Stay Off The Road!. Jalan tepi-tepi. Pegang tangan anak-anak tu.

Aku jugak ada jumpa kaset Mawi kat dalam keta mak aku. Deetree pun sama. Sejak seminggu yang lepas, kaset tu berkumandang kat kadei kaset berhampiran umah aku secara non-stop. Daripada bukak kedai pepagi sampai la malam. Dah naik berdarah telinga aku ni mendengarnya. Mungkin ini jugak sebahagian daripada propaganda Ayah Pin selepas VCD dia ari tu. Namun demikian taktik tu berjaya menyebabkan adik aku angkat kaset tu. Fcukinghell tul la..

Oh hell.. selamat menyambut hari kebangsaan!

Photo taken (with permission) from:
Jan In Malaysia
(
http://zog.typepad.com/malaysia/weblogs/) or
http://www.webtown.com.my/

Comments

macam TU ker gantung bendera?

malam merdeka aku tak turut berteriak, melaung, senang cerita aku duduk dalam bilik borak kat phone sampai pagi... takda mood beb

Popular posts from this blog

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

Kemelut Di Muara Bazaar

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa