Posts

Showing posts from July, 2006

Boring, Hiatus dan Rokok Batang

Dah lama dah takde post kat sini. Sebenarnya aku sedang menulis satu post penting untuk paparan istimewa tak lama lagi. Nak kena kaji betul-betul. Aku tak nak mengalami kesusahan di masa akan datang. Namun suka saya maklumkan di sini bahawa aku ada 2 post yang menarik akan datang bila-bila masa je lagi. Paling best, Adult Section akan dibukak pada bila-bila masa je.
Duit pun dah tak berapa nak ada ni. Aku dah kembali ke arena kemiskinan skang. Rokok batang kembali menerjah. Cek aku entah berapa lama lagi nak clear. Hari-hari aku cucuk kad kat bank. Hari-hari orang yang beratur kat belakang aku tersengih nengok baki akaun aku.
Namun demikian ahad nan lalu aku sempat ke Padang Tengku sambar baju bundle 2 helai. Jalan-jalan, beli baju, makan nasik berlauk (yang tak berapa sedap). Pastu petang tu kebetulan ada pulak orang baru meninggal. Jadi aktiviti jamming terpaksa dihentikan untuk menghormati si mati. Kalau tak kemungkinan besar orang kampung semua akan menyerang studio kami.
Aku tak tau…

Jangan Sentuh Janggut Saya

Gua warning aa.. kat lu orang semua. Jangan sentuh janggut saya. Janggut ni berhantu dan buruk padahnya kalau sentuh. Biasanya orang geram nak sentuh. Ataupun sengaja bergurau ngan aku. Berikut adalah beberapa kes yang telah direkodkan.

-Seorang brader telah mengalami gangguan mimpi ngeri yang teruk pada sebelah malamnya selepas menyentuh janggut saya.

-Kes mengigau yang teruk juga pernah direkodkan.

-Seorang pegawai kerajaan yang gatal nak sentuh janggut aku telah mengamali demam kura. ketar-ketar dan berpeluh di waktu malam. Bila jumpa pengamal perubatan tradisional, bomoh tu cakap kena gangguan makhluk halus.

-Seorang bayi kerap menangis di waktu malam. Selepas siasatan lanjut didapati bayi tersebut telah tidak sengaja tersentuh janggut Kumprinx.

-Sebelum pulang brader ni menyentuh janggut aku sambil berkata "Janggut ni potong la..". Ketika dalam perjalanan pulang dia terasa motornya berat ketika naik bukit. Seekor pontianak telah menumpangnya pulang.

-Kejadian histeria di sebu…

Mengejar Masa

Image
Zaman skang ni cepat sungguh masa berlalu. Aku ingat baru minggu lepas aku kena gigit serangga misterius, rupanya dah 4 bulan berlalu. Bila tido, aku bangun lewat. menyebabkan separuh siang aku terbazir begitu sahaja. Banyak mende yang aku aim nak buat hari tu akan gagal dan terpaksa di postpone ke hari nan lain.

Projek aku untuk me-riki Siti Nurhaliza's Secret Hideout kat Kuala Lipis ni baru siang tadi berhasil. Padahal aku dah plan 2 minggu nan lalu. Itulah ke-sedang-nye kalau kuat menangguh-nangguhkan sesuatu. Gua siap angkat video lagi beb. Tunggu je la..

Post mega blockbuster aku yang bertajuk 'Tutup Kes' yang aku postpone minggu lepas jugak baru tadi gua siapkan. Cuma nak tunggu beberapa gambar dan fakta mutakhir. Tak boleh upload lagi sebab ada beberapa isu yang aku nak saring dan tambah.

Jamming skang dah makin gila. Aku ingat dalam seminggu dua lagi ada pertandinagn kugiran kat sini. Dan band kitaorang akan membuat kejutan yang tak terduga. Kalau rasa-rasa nak tau, d…

Pontianak Mengamuk Di Kampung Tempoyang

Malam tu beberapa makcik berjaga malam menyiapkan sarapan pagi untuk rombongan meminang keesokan harinya. Sedang sibuk memasak tetiba kedengaran bunyi
"Ketak ketak ketak ketak..."
Semua yang masih berjaga seawal 1.00 pagi tu kenal benar bunyi itu. Sekitar tahun 1998 juga kes sebegini pernah dilaporkan. Bunyinya semakin dekat. Semua yang tadinya asyik memasak tergamam dan berpandangan sesama sendiri.
"Ketak ketak ketak ketak..." bunyinya semakin hampir. Pabila bunyi itu sudah terlalu dekat ia berubah tune;
"Hi hi hi hi..." disusuli dengan bunyi sambaran angin yang kuat di atap zink rumah itu.

Sah! Pontianak kembali di Kampung Tempoyang.

Keesokkan harinya semua orang heboh menceritakan pengalaman masing-masing terdengar bunyi pontianak. Bunyinya sungguh aneh dan mengerikan sampai takde sesiapapun yang mampu mengajuk bunyi tersebut. Yang aku taip ni pun aku agak-agak je.

Begitulah seperti yang diceritakan oleh makcik ni kepada aku ketika aku datang jamming petang s…

Dah Pindah da..

Komeh dah pindah:

www.kumprinx.com