Posts

Showing posts from March, 2007

WTF Moment : Gambar Norlia Ghani Masa Muda

Image
Bergetah beb..

Jangan tanya kat mana aku jumpa gambar Norlia Ghani (aka Norlia Ramli) ni. Gambar ni seingat aku awal 80an dulu. Gua snap dari album gambar. Gambar sapa lagi ada dalam album tu? Search ngan SYJ. Semua stok rock kapak/pedang 80an. Gambar kat satu gig kat ceruk mana tah, stage papan dinding atap zink ngan banner kain tulis freehand jadi backdrop. Gua memang suka mende-mende old-school dan klasik.

Fakta Menarik : Norlia Ghani ada Wikipedia Entry dia sendiri

Paling Horror

Image
Berikut adalah rentetan peristiwa kejadian misteri yang paling horror pernah berlaku kat gua sepanjang tahun ni. Sekarang gua masih lagi berada dalam keadaan traumatik dan shock di atas apa yang telah menimpa gua ni. Cerita-cerita macam ni biasa korang jumpa dalam majalah Mastika je.
Jika Anda : -Pesakit Jantung -Ibu mengandung -Selalu trauma dengan perkara-perkara horror
Hentikan pembacaan anda, gua dah warning.
Begini ceritanya..
Malam tu seperti biasa rocker macam gua ni bersiap-siap kat umah untuk rutin melepak harian. Ketika sedang asyik mengenakan pakaian, gua terdengar bunyi mencicit kat luar bilik gua. Itu jam gua tak ambik pot dan menganggap itu hanya bunyi tikus. Selalu dalam bilik gua, gua sering bergelumang dengan tikus. Lantas setelah berpuas hati dengan penampilan gua malam tu, gua mengorak langkah ke kedai Pak Ali (Pork Lee) di Jalan Masjid Indie, Kuala Lipis untuk melepak. (Fakta Menarik : Gua ada cermin 'life-size' dalam bilik gua. Bukan gua punya) Sembang punya semb…

Kau Pandai Mengeja?!

Image
Kau pandai mengeja?

Rokok SKL : Rasa Macam Papan

Image
Setelah kena hasut selama 10 saat dengan budak kaunter tu, gua pun membeli rokok SKL ni. Perasa strawberry rasanya. Kotak warna hitam, rokoknya pun warna hitam. Walau se-stylo mana pun rokok ni, namun kalau rasa macam papan tak hingin aku nak isap. Dia punya kelebihan hanya dari segi aroma, namun flavour dia tetap rasa macam rokok murahan. Menyesal aku beli. Pulang balik duit aku!

Visor Helmet Baru

Image
"Siang menjadi Darth Vader/Cobra Commander, Malam menjadi Kassim Selamat.. "

Muse Concert Report Extended

Image
Klik Untuk Beso

Cekidaut the Full Report kat www.kumprinx.com

Sewaktu ke Konsert Muse tempohari gua jugak sempat menyambar beberapa barangan.

Tali pinggang cap 'Muse'
Tali pinggang ni dia jual kat dalam stadium. Official merchandise. Kebetulan tali pinggang yang gua pakai skang ni dah usang dan lusuh. Ada satu je kat booth merchandise tu. Gua terus sambar tanpa banyak berfikir lagi. Kepala dia stainless steel berukir muse. Dan kat tali dia ada tulis 'Blackholes and Revelation' Rare tak rare ler.. korang boleh nengok kat official website diaorang.

Muse Wristband
Gua dengan wristband memang tak dapat dipisahkan lagi. Juga unit terakhir kat booth tu. Gua terus sambar. Tapi ia terlalu lebar untuk kegunaan seharian. Gua ingat nak simpan dan pakai time perform je. Official Site

Dunhill FineCut
Kat Lipis takde jual. Lebih panjang dari Dunhill biasa. Bara dia lebih intense menghasilkan flavour yang lebih kompleks dari biasa. Skang dah habih.

DVD Honey And Clover
Gua kongsi duit ngan mae…