Tuesday, June 19, 2007

Bomoh Guna Tarian Bogel rawat Pesakit

Seorang penduduk kampung itu, Fuzi Nor, mendakwa bomoh berkenaan menggelar dirinya ‘Ibu’ dan mengamalkan ajaran seakan-akan ajaran kumpulan Ayah Pin kerana dia akan memberi sejenis minuman kepada tetamu setiap kali melakukan rawatan.

Beliau berkata, pengikutnya akan menari bercampur antara lelaki dan perempuan sehingga lewat malam dalam keadaan bogel.
Baca berita kat : Berita Harian


Ok apa? hehe.. apa la sicko orang zaman sekarang ni. Mungkin jin-jin yang digunakan oleh bomoh tersebut jenis Nudist/Naturist.

Bomoh sicko zaman sekarang ni banyak mendapat perhatian sebab orang lebih gemar rawatan tradisional. nkalau demam sikit, kata kena sampuh hantu, kena geruh di hutan. Selsema sikit cakap kena lintasan makhluk halus, kena tegur hantu raya, hantu kubur dan hantu galah. (orang kata hantu galah ngan hantu raya tu sama)

Namun rawatan tradisional / rawatan alternatif ni mungkin ada betulnya. Kadang-kadang memang ada jembalang rimba yang buat kita sakit. Doktor mana mampu nak halau hantu. Bomoh boleh. Asalkan jangan bomoh sicko macam ni. Tu la yang jadi kes bomoh rogol pesakit. Bomoh raba pesakit.

Tips : Nak kenal bomoh sicko ngan bomoh ori kita nengok pantang-larang yang diberikan. kalau mengarut-ngarut tu maksudnya dia pakai jin nudist/Naturist. (cth:Kacang tak boleh makan, tak boleh nengok, malah gambar kacang pun tak boleh berada dalam umah. Kalau ada kalendar gambar kacang tampal kat dinding, penyembuhan akan gagal)

Tak perlu pakai bomoh, boleh amalkan sendiri Naked Yoga

No comments: