Konsert The Cure Extended : Lawatan ke Danga Bay


Keesokkan harinya gua bangun pagi. Amar, Pipi dan Mael masih terpukang kat bilik hotel. Gua keluar dan meronda-ronda sekitar bandar JB menghirup udara pagi sambil usyar kedai cari shampoo. Lepas tu gua naik ke hotel. Lepas mandi dan checkout, kami pergi ke stesen keretapi untuk meletakkan beg. Ketapi pulang ke Kuala Lipis adalah pukul 7.15pm. Jadi kami masih ada beberapa jam nak ronda-ronda dan menengok keindahan bandar Johor Bahru.



Sebelum trip ini gua ada nengok DVD Super Size Me yang gua pinjam kat Jamal. Menyebabkan gua jadi kangen nak pekena McDonald. Lalu kami singgah di McDonald City Square dan mempekena santapan 'perfect grade', burger, ayam goreng, sundae dan tidak lupa juga tapau Apple Pie untuk dimakan dalam ketapi kang.



Lepas shopping lebih kurang kami menjadi buntu. Petiba Pipi mencadangkan agak kami pergi ke Danga Bay. Katanya alang-alang dah sampai Johor apa cerita tak pergi sana. Gua tak sedikit pun memikir panjang mengenai cadangan dia dan terus mengangkat tangan menahan teksi on the spot.



Selepas membayar tambang RM7 kami tiba di Danga Bay. Dengarnya siang hari kat sini tak berapa havoc. Tapi keadaannya ok la. Scenery pun cantik dengan angin berpuput lembut sepoi-sepoi bahasa. Kami mempekena minum di pinggiran air laut. Itu jam gua rasa kalau tak pekena Laksa Johor memang lawatan gua je JB ni tak complete. Gua pun order dan harganya RM4 pepalih mahal.

Selepas makan kami ronda-ronda dan bergambar kenang-kenangan (gua menyampah perkataan kenang-kenangan ni). Ada juga orang jual-jual ala-ala expo gitu dan ada jugak pasangan pengantin buat photoshoot kat situ. Selepas letih, kami kembali menahan teksi dan kembali ke stesen keretapi untuk sessi membeli-belah yang terakhir sebelum berangkat pulang. Gua sempat sambar senaskah novel remaja untuk dibuat rujukan.



Selepas itu kamipun balik. Gua sempat jumpa orang Lipis sorang entah sapa nama dia gua tak pasti yang naik ketapi yang sama ngan kitaorang. Dalam perjalanan balik ada 3 orang makwe naik kat Segamat menyebabkan perjalanan pulang itu lebih berseri walaupun badan dah tak hengat letih. Dah la badan letih, lagi nak kontrol hensem.

Sampai Kuala Lipis, gua terus demam. Begitulah berakhirnya trip kami ke Singapore untuk menengok Concert The Cure. Walaupun letih, tapi kami gembira.

Jangan Lupa Cekidaut :
The Cure Live In Singapore - Full Report
 
Konsert seterusnya : Search 31 Ogos 2007

Comments

Popular posts from this blog

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

Kemelut Di Muara Bazaar

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa