Kenapa Kita Perlu Lawan


Setahun yang lalu, tarikh yang sama, gua jadi saspen tak hengat dunia sampai gua tak note langsung tarikh ni. Hari ini, gua takde apa lagi yang nak di-saspen-kan. Zaman gundah itu sudah berakhir.

Hari ini gua mengangkat tabik penuh hormat kepada kehidupan penuh chaotic gua sepanjang 25 tahun yang lalu. Dan kini memberi laluan kepada bahagian kedua. Namun, walau apapun, nothing of value is lost dalam transition ini.





Aku memperbetulkan tali kasut. Ku ikat kemas. Seluar yang londeh ku angkat sedikit. Klik! Talipinggang ku ketatkan. Kedutan-kedutan di baju ku perbaiki. Tanganku menyisir rambut agar lebih kemas. Nafas ku tarik dalam-dalam. Dadaku menaik, bahu ke belakang. Tangan digenggam kuat. Bibirku mengukir senyuman satu side penuh makna...






Ready..


Set..

Comments

Popular posts from this blog

Kemelut Di Muara Bazaar

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

:: Kepak Ayam Madu Jerantut Yang Kecewa