Posts

Showing posts from February, 2005

:: Mende yang membuatkan aku hepi ari ni

Kenduri-kendara
Menjelang tengahari tadi aku menerima mesej pesanan ringkas berbunyi:
"Weii kumprinx!
Ayooh ke rumah
Rapi. Kenduri
nikah akak
dia ari ni. Menu:
Kari kambing."Mendengar perkataan 'kambing' aku terus je tinggal apa yang aku tengah buat, dan terus merempit ke lokasi nikah kawin tersebut. Sebelum tu aku pikap Mael dulu, sebab dia yang meng-inform aku. Sekali kat area umah mael tu akak kepada member aku si XPDC ni pun menikah jugak. Jadi aku setel dulu kari kambing kat umah Rapi, dan terus merempit balik ke umah Si XPDC (mana aku tau, lekat panggilan XPDC tu kat dia).
Rapi ni member saya. Bukan dia yang kawin sebab dia awal-awal dulu dah kawin. Skang ni giliran akak dia. Dia bukak kedai makan 'mapley' kat area lipis ni. Jadi bila kenduri, apa yang kitaorang selalu makan kat kedai dia tapi bayar, skang ni boleh makan free je. Tu yang aku puas hati tu. Dia ni india-muslim. Jadi masakan diaorang banyak rempah dan definisi rasa dia besar. Banyak mende nak kena…

:: Mende yang membuatkan aku hepi ari ni

Kenduri-kendara
Menjelang tengahari tadi aku menerima mesej pesanan ringkas berbunyi:
"Weii kumprinx!
Ayooh ke rumah
Rapi. Kenduri
nikah akak
dia ari ni. Menu:
Kari kambing."Mendengar perkataan 'kambing' aku terus je tinggal apa yang aku tengah buat, dan terus merempit ke lokasi nikah kawin tersebut. Sebelum tu aku pikap Mael dulu, sebab dia yang meng-inform aku. Sekali kat area umah mael tu akak kepada member aku si XPDC ni pun menikah jugak. Jadi aku setel dulu kari kambing kat umah Rapi, dan terus merempit balik ke umah Si XPDC (mana aku tau, lekat panggilan XPDC tu kat dia).
Rapi ni member saya. Bukan dia yang kawin sebab dia awal-awal dulu dah kawin. Skang ni giliran akak dia. Dia bukak kedai makan 'mapley' kat area lipis ni. Jadi bila kenduri, apa yang kitaorang selalu makan kat kedai dia tapi bayar, skang ni boleh makan free je. Tu yang aku puas hati tu. Dia ni india-muslim. Jadi masakan diaorang banyak rempah dan definisi rasa dia besar. Banyak mende nak kena…

:: Proton Satria Replacement Model

Image
Aku tak into sangat pasal keta-keta ni. Tapi ini pasal keta buatan malaysia ni jadi takkan nak buat tak reti je ekk? Lepas Wira Replacement Model. Tak lama lagi ada pulak Satria Replacement Model. Sebagaimana Satria yang lama ari tu rupa seakan-akan Wira, macam tu lah jugak Satria Replacement Model ni rupa parasnya ada la iras-iras Gen2.
Yup, keta ni tak launch lagi. Tapi tetiba ada kutu mana tah yang pegi amik gambar. Tapi yang paling pastinya, aku tak mampu nak angkat walaupun dia launch esok.



Hek ele.. sebijik macam Gen2. Aku ingat diaorang kena sediakan kaler scheme yang lain daripada Gen2 baru la kita boleh bezakan. Kalau tak nanti sama je. Pastu orang kampung pun tak kagum. Padahal model baru. Tapi diaorang tak sedar.


Kalau dilihat dengan teliti, kita boleh nengok posisi ekzos dia kat tengah-tengah. Sesuatu yang baru.


Pepehal aku harap dengan pelancaran Satria Replacement Model ni nanti kita akan dapat fresh looks on kita punya jalan-jalan raya ni. Syok jugak ada perubahan. Ini tida…

:: Proton Satria Replacement Model

Image
Aku tak into sangat pasal keta-keta ni. Tapi ini pasal keta buatan malaysia ni jadi takkan nak buat tak reti je ekk? Lepas Wira Replacement Model. Tak lama lagi ada pulak Satria Replacement Model. Sebagaimana Satria yang lama ari tu rupa seakan-akan Wira, macam tu lah jugak Satria Replacement Model ni rupa parasnya ada la iras-iras Gen2.
Yup, keta ni tak launch lagi. Tapi tetiba ada kutu mana tah yang pegi amik gambar. Tapi yang paling pastinya, aku tak mampu nak angkat walaupun dia launch esok.



Hek ele.. sebijik macam Gen2. Aku ingat diaorang kena sediakan kaler scheme yang lain daripada Gen2 baru la kita boleh bezakan. Kalau tak nanti sama je. Pastu orang kampung pun tak kagum. Padahal model baru. Tapi diaorang tak sedar.


Kalau dilihat dengan teliti, kita boleh nengok posisi ekzos dia kat tengah-tengah. Sesuatu yang baru.


Pepehal aku harap dengan pelancaran Satria Replacement Model ni nanti kita akan dapat fresh looks on kita punya jalan-jalan raya ni. Syok jugak ada perubahan. Ini tida…

:: Special Feature Line-up

Akan datang menemui anda!

Hatiku Bukan Pualam
Dah bertahun-tahun lamanya aku menyampah ngan perkataan pualam ni. Sebab aku tak tau maksudnya. Yang aku tau zaman dulu ada cerekarama dalam tv yang bertajuk 'Hatiku Bukan Pualam'. Jadi aku main sebat je taruk tajuk macam tu.
Ni macam biasa sebuah kisah benar yang berlaku di dalam aku punya 'circle of friends'. Cite ni tragik tapi tak sedih sebab kita akan jadi hangin. Ia akan berkisar di salam persoalan siapakah yang asshole dalam cerita ni? Semuanya salah siapa? Padahal memang jelas siapa yang asshole.
Overall cite ni adalah pasal, kalau sekali aku dah nasihat, pastu tak dengar maka korang akan menerima padahnya. Kat sini terbukti betapa tepatnya ramalan aku dalam sesetengah perkara. Dan dengan cemerlang membuktikan bahawa mereka yang dapat susah adalah mereka yang meragui integriti kata-kata aku. Hehehe...
Kategori : Special Feature
Format : Remotely hosted webpage
Tarikh : Awal Mac 2005

Bidadari Rewritten
Yang ni tak perlu diper…

:: Special Feature Line-up

Akan datang menemui anda!

Hatiku Bukan Pualam
Dah bertahun-tahun lamanya aku menyampah ngan perkataan pualam ni. Sebab aku tak tau maksudnya. Yang aku tau zaman dulu ada cerekarama dalam tv yang bertajuk 'Hatiku Bukan Pualam'. Jadi aku main sebat je taruk tajuk macam tu.
Ni macam biasa sebuah kisah benar yang berlaku di dalam aku punya 'circle of friends'. Cite ni tragik tapi tak sedih sebab kita akan jadi hangin. Ia akan berkisar di salam persoalan siapakah yang asshole dalam cerita ni? Semuanya salah siapa? Padahal memang jelas siapa yang asshole.
Overall cite ni adalah pasal, kalau sekali aku dah nasihat, pastu tak dengar maka korang akan menerima padahnya. Kat sini terbukti betapa tepatnya ramalan aku dalam sesetengah perkara. Dan dengan cemerlang membuktikan bahawa mereka yang dapat susah adalah mereka yang meragui integriti kata-kata aku. Hehehe...
Kategori : Special Feature
Format : Remotely hosted webpage
Tarikh : Awal Mac 2005

Bidadari Rewritten
Yang ni tak perlu diper…

:: Cari makan bang...

Seleksi post-post pendek

:: Rempit
2-3 hari ni aku sibuk tahap maharaja punya. Dengan pojek yang bertimpa-timpa ditambah pulak ngan error-error yang buat sakit hati je. Dah siap tu aku merempit dari bentong ke Lipis pukul 11.00 malam. Sampai Lipis, hantar baju-baju, singgah umah jap amik keta, dan terus merempit ngan Pedal secara konvoi kembali ke Bentong sebab Pedal nak antar keta, kendian tanpa berehat ataupun tidur walau sepincingpun (apa jadahnye perkataan ni?), kami terus merempit ke Klang naik keta Kancil mak aku tu. Dah la keta tu lama tak servis. Semput pulak tu. Namun dengan semangat yang waja dan fikiran yang dikelabui dengan bayangan wang ringgit, kitaorangpun gambel je la.

:: Klang
Kitaorang pegi kat area Tanjung Harapan. Aku heran nengok tempat ni berasap semacam je. Kadang-kadang ada bau lempeng, ada bau buah keras macam kat Petaling Street tu, bau tayar terbakar pun ada. Pastu lori banyak gile. Semuanya merempit. Siap ada trelar yang buat u-turn tengah-tengah jalan.
Pastu ki…

:: Cari makan bang...

Seleksi post-post pendek

:: Rempit
2-3 hari ni aku sibuk tahap maharaja punya. Dengan pojek yang bertimpa-timpa ditambah pulak ngan error-error yang buat sakit hati je. Dah siap tu aku merempit dari bentong ke Lipis pukul 11.00 malam. Sampai Lipis, hantar baju-baju, singgah umah jap amik keta, dan terus merempit ngan Pedal secara konvoi kembali ke Bentong sebab Pedal nak antar keta, kendian tanpa berehat ataupun tidur walau sepincingpun (apa jadahnye perkataan ni?), kami terus merempit ke Klang naik keta Kancil mak aku tu. Dah la keta tu lama tak servis. Semput pulak tu. Namun dengan semangat yang waja dan fikiran yang dikelabui dengan bayangan wang ringgit, kitaorangpun gambel je la.

:: Klang
Kitaorang pegi kat area Tanjung Harapan. Aku heran nengok tempat ni berasap semacam je. Kadang-kadang ada bau lempeng, ada bau buah keras macam kat Petaling Street tu, bau tayar terbakar pun ada. Pastu lori banyak gile. Semuanya merempit. Siap ada trelar yang buat u-turn tengah-tengah jalan.
Pastu ki…

:: Repihan Hati

Warkah buat room mate saya yang baru
(baca dalam keadaan bergema)

Wei,
Maafkan aku jika panggilan sedemikian terlalu kasar buatmu. Namun ku rasakan kata ganti nama yang sedemikian adalah paling sesuai buat mu.
Pertama sekali ingin ku jelaskan kepadamu bahawa aku ni bukan jenis yang suka sangat nak main sound-sound orang ni. Tapi kalau dah obvious sangat maka aku terpaksa bersuara.
Aku jugak nak engko paham yang aku ni bukan hangin kat ko. Cuma aku nak tegur je. Pasal sikap ko ni. Ni aku tegur ni pun sebab aku sayang kat ko.
Ko dah la budak baru dalam umah ni. Makan pakai semua aku dah bagi. Paling dasat aku bagi pulak engko tinggal sebilik ngan aku. Sedara-mara terdekat aku yang menumpang tido kat umah aku ni pun aku tak bagi layanan sebegini.
Bukan la aku nak berkira sangat pasal kemurahan hati aku ni. Tapi yang aku nak tegur kat sini adalah sikap ko tu.
Engko tu muda lagi. Banyak lagi yang ko nak kena belajar. Ini tidak,
asik maaaaaaiiin je. Itu je yang engko tau.
Pagi petang siang malam main…

:: Repihan Hati

Warkah buat room mate saya yang baru
(baca dalam keadaan bergema)

Wei,
Maafkan aku jika panggilan sedemikian terlalu kasar buatmu. Namun ku rasakan kata ganti nama yang sedemikian adalah paling sesuai buat mu.
Pertama sekali ingin ku jelaskan kepadamu bahawa aku ni bukan jenis yang suka sangat nak main sound-sound orang ni. Tapi kalau dah obvious sangat maka aku terpaksa bersuara.
Aku jugak nak engko paham yang aku ni bukan hangin kat ko. Cuma aku nak tegur je. Pasal sikap ko ni. Ni aku tegur ni pun sebab aku sayang kat ko.
Ko dah la budak baru dalam umah ni. Makan pakai semua aku dah bagi. Paling dasat aku bagi pulak engko tinggal sebilik ngan aku. Sedara-mara terdekat aku yang menumpang tido kat umah aku ni pun aku tak bagi layanan sebegini.
Bukan la aku nak berkira sangat pasal kemurahan hati aku ni. Tapi yang aku nak tegur kat sini adalah sikap ko tu.
Engko tu muda lagi. Banyak lagi yang ko nak kena belajar. Ini tidak,
asik maaaaaaiiin je. Itu je yang engko tau.
Pagi petang siang malam main…

:: Spoiler

Rewritten. Bidadari ver 2.0 is part of the GT02 II Project.

Bab 2
Everybody's sweetheart / 'Me' / Fallen

"Saya dapat tau awak nak datang sini, semalam saya datang umah pak ngah, Abah awak cakap awak dah tido"
"Haa... ye ke. Awak cari saya buat apa?"
"Nak jumpa awak la. Dah lama tak jumpa"
"oh..."

Kendian dia packing beg dan terus menginap kat umah pak ngah aku. Di mana aku menginap kat situ jugak. Cantiknya dia ni. Dah la rajin buat keje. Pegi umah sapa-sapa terus je masuk dapur tolong-tolong tuan umah serv air. Kat umah pak ngah aku ni I cant keep my eyes off her. Dia sentiasa berada di depan mata aku. Dan aku tak jemu-jemu menengok, betapa indahnya ciptaan tuhan ni. Dan sekali sekala dia menjeling ke arahku. Menyebabkan aku menjadi kantoi.
Semua orang kelihatan happy bila dia ada. She was everybody's sweetheart. Semua orang suka tegur dia, bergurau ngan dia, dan tanya mende-mende yang tak penting hanya sebab nak bercakap ngan dia.

Menga…

:: Spoiler

Rewritten. Bidadari ver 2.0 is part of the GT02 II Project.

Bab 2
Everybody's sweetheart / 'Me' / Fallen

"Saya dapat tau awak nak datang sini, semalam saya datang umah pak ngah, Abah awak cakap awak dah tido"
"Haa... ye ke. Awak cari saya buat apa?"
"Nak jumpa awak la. Dah lama tak jumpa"
"oh..."

Kendian dia packing beg dan terus menginap kat umah pak ngah aku. Di mana aku menginap kat situ jugak. Cantiknya dia ni. Dah la rajin buat keje. Pegi umah sapa-sapa terus je masuk dapur tolong-tolong tuan umah serv air. Kat umah pak ngah aku ni I cant keep my eyes off her. Dia sentiasa berada di depan mata aku. Dan aku tak jemu-jemu menengok, betapa indahnya ciptaan tuhan ni. Dan sekali sekala dia menjeling ke arahku. Menyebabkan aku menjadi kantoi.
Semua orang kelihatan happy bila dia ada. She was everybody's sweetheart. Semua orang suka tegur dia, bergurau ngan dia, dan tanya mende-mende yang tak penting hanya sebab nak bercakap ngan dia.

Menga…

:: Sua Suwey Good Morning Returns

Tak Mandi Tapi Merempit

Pagi tadi dalam keadaan yang masih mamai baru bangun tido mak aku sound "Air takde. Kalau nak mandi pegi umah ***". Sebab aku maseh mamai lagi aku tak endahkan pesan tersebut dan meneruskan tido aku dengan jayanya.
Sebab aku masih lagi dalam cuti selama seminggu ni, aku tak berhajat langsung nak bangun awal. Jadi aku seboleh-bolehnya nak meneruskan perjuangan aku sampai badan aku sakit-sakit ataupun mata dah tak boleh pejam sangat dah.
Malangnya tetiba ada pulak 'panggilan pulau puaka' yang mengganggu peraduan aku. Nak tak nak terpaksa aku bangun jugak. Terus je aku menuju ke tandas.
Mujurlah dengan naluri perairan aku ni, aku test dulu paip tu. Sekali tak keluar air da... Baru aku teringat mak aku dah sound awal-awal tadi. Nasib baik aku belum lagi memulakan 'penyahtinjaan', kalau tak tentu keadaan akan menjadi lebih chaos pagi tadi.
Skang ni dalam sasaran aku hanyalah tandas awam kat stesen bas yang terletak lebih kurang 1 kilometer dari …

:: Sua Suwey Good Morning Returns

Tak Mandi Tapi Merempit

Pagi tadi dalam keadaan yang masih mamai baru bangun tido mak aku sound "Air takde. Kalau nak mandi pegi umah ***". Sebab aku maseh mamai lagi aku tak endahkan pesan tersebut dan meneruskan tido aku dengan jayanya.
Sebab aku masih lagi dalam cuti selama seminggu ni, aku tak berhajat langsung nak bangun awal. Jadi aku seboleh-bolehnya nak meneruskan perjuangan aku sampai badan aku sakit-sakit ataupun mata dah tak boleh pejam sangat dah.
Malangnya tetiba ada pulak 'panggilan pulau puaka' yang mengganggu peraduan aku. Nak tak nak terpaksa aku bangun jugak. Terus je aku menuju ke tandas.
Mujurlah dengan naluri perairan aku ni, aku test dulu paip tu. Sekali tak keluar air da... Baru aku teringat mak aku dah sound awal-awal tadi. Nasib baik aku belum lagi memulakan 'penyahtinjaan', kalau tak tentu keadaan akan menjadi lebih chaos pagi tadi.
Skang ni dalam sasaran aku hanyalah tandas awam kat stesen bas yang terletak lebih kurang 1 kilometer dari …

:: Edisi Petang

Seleksi Pilihan Hari Ini
Sekali sekala aku akan ronda-ronda merempit nengok blog-blog orang lain. Menengok-nengok pe'el dan membaca keluh kesah orang lain pulak. Seronok. Di samping itu aku jugak menjalankan spotcek Hall Of Championship. Aku dapat kenalpasti bahawa ada orang lain yang lebih berkarat dari aku. Kira aku ni tak karat lagi la. Ni antara bahan-bahan menarik yang aku jumpa.

Mekar Asuhan
Erti satu tangisan - Pasal nangis-nangis.

Azelnur
lafazkan sayang, khabarkan rindu - Azelnur yang tak habis-habis berkarat

Eden's
PORK -- OR THE DANGERS OF PORK-EATING EXPOSED - Mari makan babi

Jenab
Surat Untuk Pembaca Blog - Teknik 'mengabihkan boreh' dengan pendekatan yang unik

Tips untuk posting kat Blog
-Nobody dig poem. Kalu nak taruk jugak, biarlah yang betul-betul power dan indah bahasanya.
-Tak guna tepek lirik lagu kalau orang tak tau macamana nak nyanyi. Sekurang-kurangnya taruk link supaya orang boleh donlod dan dengar lagu tu.
-Jangan autoplay bgsound korang tu. Aku tengah sy…

:: Edisi Petang

Seleksi Pilihan Hari Ini
Sekali sekala aku akan ronda-ronda merempit nengok blog-blog orang lain. Menengok-nengok pe'el dan membaca keluh kesah orang lain pulak. Seronok. Di samping itu aku jugak menjalankan spotcek Hall Of Championship. Aku dapat kenalpasti bahawa ada orang lain yang lebih berkarat dari aku. Kira aku ni tak karat lagi la. Ni antara bahan-bahan menarik yang aku jumpa.

Mekar Asuhan
Erti satu tangisan - Pasal nangis-nangis.

Azelnur
lafazkan sayang, khabarkan rindu - Azelnur yang tak habis-habis berkarat

Eden's
PORK -- OR THE DANGERS OF PORK-EATING EXPOSED - Mari makan babi

Jenab
Surat Untuk Pembaca Blog - Teknik 'mengabihkan boreh' dengan pendekatan yang unik

Tips untuk posting kat Blog
-Nobody dig poem. Kalu nak taruk jugak, biarlah yang betul-betul power dan indah bahasanya.
-Tak guna tepek lirik lagu kalau orang tak tau macamana nak nyanyi. Sekurang-kurangnya taruk link supaya orang boleh donlod dan dengar lagu tu.
-Jangan autoplay bgsound korang tu. Aku tengah sy…

Sesakan Stok Kembali!!

Image
Mengumumkan bahawa sesakan stok di Oxygen Studio kembali lagi! Ini bermakna t-shirt yang harga murah tak ingat boleh dibeli dari aku.


ODK00018 (Kaunterfit)
Korang penah nengok video baru Simple Plan - Shut Up tak? Korang ingat tak t-shirt yang dia pakai tu? Ari tu ada customer datang suh kitaorang print kan t-shirt yang sebijik macam brader simple plan tu. Dan kitaorang berjaya meniru design tu dengan cemerlang.
Skang ni t-shirt tu ada dalam simpanan stok kitaorang. (banyak! 10-20 helai). Jadi aku jual kat korang RM20 je. (termasuk shipment). Malangnya ada saiz XL je. Kaler hitam. 100% cotton. Payment boleh dibuat melalui Maybank2U. Kalau korang pakai tak muat pun, boleh jugak beli buat hadiah untuk pakwe ataupun atuk korang kat kampung tu. Amacam, ada braney?
Sila mesej aku untuk maklumat lanjut.

P/s: T-shirt ni design cilok je. Jadi diam-diam je la ekk?

Simple Plan
Nengok Gambar

Sesakan Stok Kembali!!

Image
Mengumumkan bahawa sesakan stok di Oxygen Studio kembali lagi! Ini bermakna t-shirt yang harga murah tak ingat boleh dibeli dari aku.


ODK00018 (Kaunterfit)
Korang penah nengok video baru Simple Plan - Shut Up tak? Korang ingat tak t-shirt yang dia pakai tu? Ari tu ada customer datang suh kitaorang print kan t-shirt yang sebijik macam brader simple plan tu. Dan kitaorang berjaya meniru design tu dengan cemerlang.
Skang ni t-shirt tu ada dalam simpanan stok kitaorang. (banyak! 10-20 helai). Jadi aku jual kat korang RM20 je. (termasuk shipment). Malangnya ada saiz XL je. Kaler hitam. 100% cotton. Payment boleh dibuat melalui Maybank2U. Kalau korang pakai tak muat pun, boleh jugak beli buat hadiah untuk pakwe ataupun atuk korang kat kampung tu. Amacam, ada braney?
Sila mesej aku untuk maklumat lanjut.

P/s: T-shirt ni design cilok je. Jadi diam-diam je la ekk?

Simple Plan
Nengok Gambar

:: Ku Gagahi Jua

Demam dan batuk aku skang ni dah mencapai tahap tepu. Sekali pekena batuk tu rasa macam nak terkeluar bijik mata. Pernafasan aku sangat terasa sesak. Nak menarik napas pun terasa seperti menyedut Coki-coki dari tiub plastiknya.

Namun aku ada banyak urusan yang perlu diselesaikan. Aku terpaksa merempit ke bank. Dan merempit pulak ke ibusawat kurier untuk menghantar beberapa barang dan dokumen. Cuaca panas terik sedikitpun tak membantu.

Kata orang, sentiasa beringat waktu sihat sebelum waktu tak sihat. Masa aku sihat aku banyak berfikir macamana kalau aku tak sihat nanti. Skang dah berlaku. Dan aku rasa lega sebab waktu sihat aku dah digunakan sehabis-habisnya.

Boleh saja aku lupakan semua urusan. Boleh saja aku melepak je kat umah sambil pekena air asam jawa sambil menonton Outback Jack yang ada ramai awek-awek cun di dalamnya. Tapi takde kerja maka takde profit. Takde profit bermakna kredit telefon yang berjumlah RM0.03 dan akses yang akan habis 2-3 hari lagi. Hek ele... nak hantar SMS p…

:: Ku Gagahi Jua

Demam dan batuk aku skang ni dah mencapai tahap tepu. Sekali pekena batuk tu rasa macam nak terkeluar bijik mata. Pernafasan aku sangat terasa sesak. Nak menarik napas pun terasa seperti menyedut Coki-coki dari tiub plastiknya.

Namun aku ada banyak urusan yang perlu diselesaikan. Aku terpaksa merempit ke bank. Dan merempit pulak ke ibusawat kurier untuk menghantar beberapa barang dan dokumen. Cuaca panas terik sedikitpun tak membantu.

Kata orang, sentiasa beringat waktu sihat sebelum waktu tak sihat. Masa aku sihat aku banyak berfikir macamana kalau aku tak sihat nanti. Skang dah berlaku. Dan aku rasa lega sebab waktu sihat aku dah digunakan sehabis-habisnya.

Boleh saja aku lupakan semua urusan. Boleh saja aku melepak je kat umah sambil pekena air asam jawa sambil menonton Outback Jack yang ada ramai awek-awek cun di dalamnya. Tapi takde kerja maka takde profit. Takde profit bermakna kredit telefon yang berjumlah RM0.03 dan akses yang akan habis 2-3 hari lagi. Hek ele... nak hantar SMS p…

:: Valentine Bloody Valentine

Kancil.
Driving around town with breakneck speed.
9.30am. Sunny weather.

*Kumprinx
*Bidadari

Unlock-Ok-Names-Search-Bidadari-
Calling..

"Hello?!"
"Wei awak ni..."
"Apa dia?"
"Tak bagi can langsung. Terus je angkat. Biar la dia ringing dulu sedas dua, baru angkat. Mana tau orang nak missedcall ke apa ke..."
"Hehe... memang tunggu awak tipon pun ari ni"
"Eleh.. mana awak tau saya nak call ari ni?"
"Tau. Hari ni awak mesti call"
"Oh ye ke.. Ha apa cerita? Awak sihat"
"Sihat. Kat umah ni. Awak macamana?"
"Ha batuk sikit. Demam ni rasanya."
"Dah makan ubat?"
"Dah."
"Tu la mesti kuat kuar malam ni. Tu la demam. Pastu isap rokok kuat. Kan?"
"Mungkin arr.."
"Awak,"
"Apa dia?"
"Pasal lama tak call? Been buzy eh?"
"Err... umm ha'ah bz"
"Ye la orang bisnes. Saya tipon pun tak angkat"
"Ye ke? Bila masa awak tipon?"
"S…

:: Valentine Bloody Valentine

Kancil.
Driving around town with breakneck speed.
9.30am. Sunny weather.

*Kumprinx
*Bidadari

Unlock-Ok-Names-Search-Bidadari-
Calling..

"Hello?!"
"Wei awak ni..."
"Apa dia?"
"Tak bagi can langsung. Terus je angkat. Biar la dia ringing dulu sedas dua, baru angkat. Mana tau orang nak missedcall ke apa ke..."
"Hehe... memang tunggu awak tipon pun ari ni"
"Eleh.. mana awak tau saya nak call ari ni?"
"Tau. Hari ni awak mesti call"
"Oh ye ke.. Ha apa cerita? Awak sihat"
"Sihat. Kat umah ni. Awak macamana?"
"Ha batuk sikit. Demam ni rasanya."
"Dah makan ubat?"
"Dah."
"Tu la mesti kuat kuar malam ni. Tu la demam. Pastu isap rokok kuat. Kan?"
"Mungkin arr.."
"Awak,"
"Apa dia?"
"Pasal lama tak call? Been buzy eh?"
"Err... umm ha'ah bz"
"Ye la orang bisnes. Saya tipon pun tak angkat"
"Ye ke? Bila masa awak tipon?"
"S…

:: Late Show With Kumprinx

Seleksi post pendek

Mental Block
Ni la gelaja yang paling aku tak berkenan sekali. Aku ada 2-3 design nak kena buat. Tapi masalahnya mental block. Idea 'tok-sir-tubik'. Dah jenuh nengok-nengok gambar, usyar awek kat tepi jalan, memecut menunggang Kawasaki Turbo, menelefon rakan-rakan sekolah yang lama dan jugak mendengar lagu 'Kau kunci Cintaku Dalam Hatimu' dendangan Ramlah Ram. Namun idea tak mari jugak. Aku percaya design yang power tidak akan datang kalau kita main perah-perah je. Dia mesti ada something yang trigger idea tu, dan seterusnya adalah chain reaction yang akan menghasilkan karya yang unggul. Masalahnya nak cepat ni!!
Mental Block juga pernah berlaku pada 5 September 2004

Perjalanan Beribu Batu
Aku baru sekarang ni dapat rilek sikit. 2-3 hari yang lepas ni sungguh chaos. Ke sana-sini aku merempit. Kuala Lipis- Bentong- Genting- Bukit Indah/Janda Baik- Bentong balik dan akhirnya kembali ke tanah air yang tercinta- Kuala Lipis. Dah la semalam tak tido.

Karat
Aku …

:: Late Show With Kumprinx

Seleksi post pendek

Mental Block
Ni la gelaja yang paling aku tak berkenan sekali. Aku ada 2-3 design nak kena buat. Tapi masalahnya mental block. Idea 'tok-sir-tubik'. Dah jenuh nengok-nengok gambar, usyar awek kat tepi jalan, memecut menunggang Kawasaki Turbo, menelefon rakan-rakan sekolah yang lama dan jugak mendengar lagu 'Kau kunci Cintaku Dalam Hatimu' dendangan Ramlah Ram. Namun idea tak mari jugak. Aku percaya design yang power tidak akan datang kalau kita main perah-perah je. Dia mesti ada something yang trigger idea tu, dan seterusnya adalah chain reaction yang akan menghasilkan karya yang unggul. Masalahnya nak cepat ni!!
Mental Block juga pernah berlaku pada 5 September 2004

Perjalanan Beribu Batu
Aku baru sekarang ni dapat rilek sikit. 2-3 hari yang lepas ni sungguh chaos. Ke sana-sini aku merempit. Kuala Lipis- Bentong- Genting- Bukit Indah/Janda Baik- Bentong balik dan akhirnya kembali ke tanah air yang tercinta- Kuala Lipis. Dah la semalam tak tido.

Karat
Aku …

The RM10,000 T-shirt

Through love and beauty, we achieve immortality
Rentetan peristiwa pembikinan t-shirt yang terbaik melalui proses yang melampau

Berjumpa Pakcik Jaafar
Pakcik Jaafar adalah seorang tukang kayu yang terrer. Dia ni adalah apprentice kepada datuk aku (the real En.Kumprinx -legendary carpenter). Memula dia heran mengapa aku datang jumpa dia semata-mata nak buat frame kayu. Padahal buat sendiri ngan beli kat kedai lagi senang. Tak payah jumpa dia jauh-jauh begini. Lalu aku terangkan kepada dia, bahawa aku nak membuat t-shirt yang terbaik. Setelah penerangan panjang lebar dari aku, dia jadi semangat nak buatkan aku frame kayu. Frame kayu ni gunanya untuk memegang kain mesh yang akan digunakan untuk proses silkscreen printing tu nanti.
Kalau beli kat Venus Art (Jalan petaling), barang yang sama hanya berharga lebih kurang RM5.00 je. Tapi kali ni aku nak kayu dia diraut sendiri dengan menggunakan tangan (ketam). Dan jugak dengan menggunakan kayu yang terbaik. Aku dah terlupa apa nama jenis kayu ya…

The RM10,000 T-shirt

Through love and beauty, we achieve immortality
Rentetan peristiwa pembikinan t-shirt yang terbaik melalui proses yang melampau

Berjumpa Pakcik Jaafar
Pakcik Jaafar adalah seorang tukang kayu yang terrer. Dia ni adalah apprentice kepada datuk aku (the real En.Kumprinx -legendary carpenter). Memula dia heran mengapa aku datang jumpa dia semata-mata nak buat frame kayu. Padahal buat sendiri ngan beli kat kedai lagi senang. Tak payah jumpa dia jauh-jauh begini. Lalu aku terangkan kepada dia, bahawa aku nak membuat t-shirt yang terbaik. Setelah penerangan panjang lebar dari aku, dia jadi semangat nak buatkan aku frame kayu. Frame kayu ni gunanya untuk memegang kain mesh yang akan digunakan untuk proses silkscreen printing tu nanti.
Kalau beli kat Venus Art (Jalan petaling), barang yang sama hanya berharga lebih kurang RM5.00 je. Tapi kali ni aku nak kayu dia diraut sendiri dengan menggunakan tangan (ketam). Dan jugak dengan menggunakan kayu yang terbaik. Aku dah terlupa apa nama jenis kayu ya…