Posts

Showing posts from March, 2005

:: Gadis Cleaner Yang Comel Dan Berpakaian Seksi Tak Akan Turun Dari Langit

:: Banner Raksasa
Sekali lagi kitaorang kena buat banner yang aku ingat diaorang nak bagi raksasa nengok. Kebetulan pulak aku terkena sakit cirit birit yang tak berapa serius. Mungkin sebab aku ada terminum air paip dalam seteguk dua sebab takde air masak untuk diminum kat opis tu. Ini semua ekoran daripada ada sorang kutu mana tah yang pegi masak air pakai water heater, pastu dia tido. Bila dia sedar semuanya dah terlambat. Air dah jadi angin, cerek dah jadi merah sebab panas sangat. Hari tu opis kitaorang tu nyaris kebakaran.
Ada 4 helai banner nak buat dalam masa 48 jam. Jadi aku ambik keputusan bahawa tak perlu tido untuk buat banner ni. Maka kitaorang pun pulun habih. Setelah 24 jam bekerja non-stop badan aku jadi letih tak ingat punya. Nak-nak kena cirit birit pulak. Lagi hampeh. Lutut aku dah longgar. Letih sangat sampai aku tak reti dah nak ejas macamana. Bawak-bawak rehat pun tak makan jugak. Dateline semakin hampir. Banner tak siap-siap.

:: The First RM x is Always The Hardest
P…

:: Gadis Cleaner Yang Comel Dan Berpakaian Seksi Tak Akan Turun Dari Langit

:: Banner Raksasa
Sekali lagi kitaorang kena buat banner yang aku ingat diaorang nak bagi raksasa nengok. Kebetulan pulak aku terkena sakit cirit birit yang tak berapa serius. Mungkin sebab aku ada terminum air paip dalam seteguk dua sebab takde air masak untuk diminum kat opis tu. Ini semua ekoran daripada ada sorang kutu mana tah yang pegi masak air pakai water heater, pastu dia tido. Bila dia sedar semuanya dah terlambat. Air dah jadi angin, cerek dah jadi merah sebab panas sangat. Hari tu opis kitaorang tu nyaris kebakaran.
Ada 4 helai banner nak buat dalam masa 48 jam. Jadi aku ambik keputusan bahawa tak perlu tido untuk buat banner ni. Maka kitaorang pun pulun habih. Setelah 24 jam bekerja non-stop badan aku jadi letih tak ingat punya. Nak-nak kena cirit birit pulak. Lagi hampeh. Lutut aku dah longgar. Letih sangat sampai aku tak reti dah nak ejas macamana. Bawak-bawak rehat pun tak makan jugak. Dateline semakin hampir. Banner tak siap-siap.

:: The First RM x is Always The Hardest
P…

:: (not so) Late Show With Kumprinx

Dah malam ni, Edisi Petang kemende?

Rempitan Padu Maut
Dah 2 hari aku ulang alik Lipis Bentong. Milage aku minggu ni memang tinggi. Tido pun tak berapa nak tido. Kecuali pagi tadi aku terlajak sampai pukul 12 tengahari menyebabkan aku terpaksa merempit dengan kelajuan maksimum ke Bentong sebelum semua orang balik keje. Maksimum tak maksimum sangat la, Kancil mak aku tu mana boleh bawak laju, nanti dia meletup.

Menjadi Syaitan Semalaman
Tadi aku pegi Shopping Maut. Maut tak maut sangat. Tapi banyak mende aku kena topap balik. Barang-barang 'tandas' aku dah banyak habis. Main ambik-ambik dari rak dia, sedar-sedar dah tak menang tangan. Pastu kuar dari The Store Bentong tu, gi jenjalan pulak. Sebenarnya aku ni bukan langsung kaki shopping maut ni, tapi mengenangkan duit dalam dompet aku ni kalau tak guna nanti habis kena gigit ngan ulat, maka keinginan nak beli itu ini tu semakin menjadi-jadi. Yang utama hari ni aku dapat wrist-band baru (aksesori wajib) ngan beg baru. Kata orang;
Kem…

:: (not so) Late Show With Kumprinx

Dah malam ni, Edisi Petang kemende?

Rempitan Padu Maut
Dah 2 hari aku ulang alik Lipis Bentong. Milage aku minggu ni memang tinggi. Tido pun tak berapa nak tido. Kecuali pagi tadi aku terlajak sampai pukul 12 tengahari menyebabkan aku terpaksa merempit dengan kelajuan maksimum ke Bentong sebelum semua orang balik keje. Maksimum tak maksimum sangat la, Kancil mak aku tu mana boleh bawak laju, nanti dia meletup.

Menjadi Syaitan Semalaman
Tadi aku pegi Shopping Maut. Maut tak maut sangat. Tapi banyak mende aku kena topap balik. Barang-barang 'tandas' aku dah banyak habis. Main ambik-ambik dari rak dia, sedar-sedar dah tak menang tangan. Pastu kuar dari The Store Bentong tu, gi jenjalan pulak. Sebenarnya aku ni bukan langsung kaki shopping maut ni, tapi mengenangkan duit dalam dompet aku ni kalau tak guna nanti habis kena gigit ngan ulat, maka keinginan nak beli itu ini tu semakin menjadi-jadi. Yang utama hari ni aku dapat wrist-band baru (aksesori wajib) ngan beg baru. Kata orang;
Kem…

:; Awek Minggu Ini

Image
Sapa Keira Knightley? Tak kenal? Cuba ingat Bend It Like Beckham. Star Wars Phantom Menace. Pirates of The Caribbean. Tak ingat langsung? Korang memang. Tak peka langsung.
Namun begitu walau se-koman mana pun sesebuah filem tu, kalau ada awek aku mesti pekena nengok punya. Walaupun filem-filem yang dia berlakon ni tak berapa hit kat malaysia ni, tapi nontheless dia adalah seorang actress yang, um.. cantik. Kalau tak macamana dia boleh dapat Awek Minggu Ini?

Memperkenalkan Keira Knightley.
Tak silap aku dia ni anak kepada pelakon Will Knightley. 26 haribulan ni dia akan menyambut hari lahir yang ke-20. Muda lagi beb..

Masa dia umur 3 tahun dia pernah bodek-bodek mak dia suh dapatkan agen (sebab nak berlakon) follow jejak abah dia. Tapi mak dia tak bagi. Macam biasa la, suh study je. Masa sekolah rendah dia ni nampak macam skima je tapi fail. Ujian mengeja pun tak berapa nak lulus.Umur 11 tahun baru la dia dapat ikut jejak langkah abah dia. Time tu dia berlakon filem A Villag…

:; Awek Minggu Ini

Image
Sapa Keira Knightley? Tak kenal? Cuba ingat Bend It Like Beckham. Star Wars Phantom Menace. Pirates of The Caribbean. Tak ingat langsung? Korang memang. Tak peka langsung.
Namun begitu walau se-koman mana pun sesebuah filem tu, kalau ada awek aku mesti pekena nengok punya. Walaupun filem-filem yang dia berlakon ni tak berapa hit kat malaysia ni, tapi nontheless dia adalah seorang actress yang, um.. cantik. Kalau tak macamana dia boleh dapat Awek Minggu Ini?

Memperkenalkan Keira Knightley.
Tak silap aku dia ni anak kepada pelakon Will Knightley. 26 haribulan ni dia akan menyambut hari lahir yang ke-20. Muda lagi beb..

Masa dia umur 3 tahun dia pernah bodek-bodek mak dia suh dapatkan agen (sebab nak berlakon) follow jejak abah dia. Tapi mak dia tak bagi. Macam biasa la, suh study je. Masa sekolah rendah dia ni nampak macam skima je tapi fail. Ujian mengeja pun tak berapa nak lulus.Umur 11 tahun baru la dia dapat ikut jejak langkah abah dia. Time tu dia berlakon filem A Villag…

:: Edisi Pengumuman

Image
:: Kerja Keras
Selama dua hari aku lepak kat bentong buat satu banner ni. Aku rasa yang order tu nak bagi raksasa tengok. Paling besar kitaorang pernah buat setakat ni. Naik migrain la jugak nak kira-kira dia punya saiz. Dan jugak secara rasminya kat sini aku nak umumkan bahawa aku dah 2 hari tak tido. Bukan sebab pulun habih buat banner tu, tapi pulun habih main game Metal Gear Solid 3: Snake Eater (MGS3) sampai habih.
Dengan ini jugak aku mengumumkan bahawa MGS3 adalah game paling champion sekali di alam semesta ni, period. Jesteru aku akan melancarkan review yang mendalam mengenai game ni dan jugak mengenai bagaimana heroin game tersebut mukanya sejibik/sejibom/seiras/persis Bidadari, sedikit masa lagi.

:: Keputusan Undian Awek Minggu Ini

Jeng jeng jeng..!! Usah bedo'oh, tak saspen langsung sebab ada tulis kat situ. Undian ini, undian anda. Anda sendiri yang membuat pilihan. Kami tak mencampuri pilihan anda ini. Kami tiada kuasa untuk mengubahnya. Namun ia terserah kepada anda send…

:: Edisi Pengumuman

Image
:: Kerja Keras
Selama dua hari aku lepak kat bentong buat satu banner ni. Aku rasa yang order tu nak bagi raksasa tengok. Paling besar kitaorang pernah buat setakat ni. Naik migrain la jugak nak kira-kira dia punya saiz. Dan jugak secara rasminya kat sini aku nak umumkan bahawa aku dah 2 hari tak tido. Bukan sebab pulun habih buat banner tu, tapi pulun habih main game Metal Gear Solid 3: Snake Eater (MGS3) sampai habih.
Dengan ini jugak aku mengumumkan bahawa MGS3 adalah game paling champion sekali di alam semesta ni, period. Jesteru aku akan melancarkan review yang mendalam mengenai game ni dan jugak mengenai bagaimana heroin game tersebut mukanya sejibik/sejibom/seiras/persis Bidadari, sedikit masa lagi.

:: Keputusan Undian Awek Minggu Ini

Jeng jeng jeng..!! Usah bedo'oh, tak saspen langsung sebab ada tulis kat situ. Undian ini, undian anda. Anda sendiri yang membuat pilihan. Kami tak mencampuri pilihan anda ini. Kami tiada kuasa untuk mengubahnya. Namun ia terserah kepada anda send…

:: Abnormality

Image
Setiap orang ada masing-masing punya character flaw. Tapi tanpa character flaw ni seolah-olah tak lengkap seorang manusia ni. Jesteru sebab itulah kukatakan 'Flawless is not perfection'.
Hari ni aku bukan nak cerita pasal perwatakan tetapi pasal condition fizikal aku ni. Memula aku tak sedar, lama-kelamaan aku dapat kenalpasti. Aku dah test banyak kali dan skang ni aku kompom dah.
Bila aku nak packing barang, mende last sekali yang aku consider nak bawak adalah baju sejuk. Sebab aku tau kalau aku bawak pun aku tak pakai, selain daripada melawa (hek ele..). Sebab aku tak perlukan baju sejuk. Walaupun di dalam condition yang ekstrim, aku tak perlukan baju sejuk.
Bila naik bas Transnasional (dalam mana-mana edisi merempit), memula duduk aku akan tala ekon tu ke arah aku. Kalau takde orang kat sebelah aku tala kedua-duanya sekali. Dan kadang kala ada orang kat sebelah, tapi aku tala jugak ke arah aku. Bila semua orang bergumpal ngan baju sejuk masing-masing, aku akan duduk terkangkan…

:: Abnormality

Image
Setiap orang ada masing-masing punya character flaw. Tapi tanpa character flaw ni seolah-olah tak lengkap seorang manusia ni. Jesteru sebab itulah kukatakan 'Flawless is not perfection'.
Hari ni aku bukan nak cerita pasal perwatakan tetapi pasal condition fizikal aku ni. Memula aku tak sedar, lama-kelamaan aku dapat kenalpasti. Aku dah test banyak kali dan skang ni aku kompom dah.
Bila aku nak packing barang, mende last sekali yang aku consider nak bawak adalah baju sejuk. Sebab aku tau kalau aku bawak pun aku tak pakai, selain daripada melawa (hek ele..). Sebab aku tak perlukan baju sejuk. Walaupun di dalam condition yang ekstrim, aku tak perlukan baju sejuk.
Bila naik bas Transnasional (dalam mana-mana edisi merempit), memula duduk aku akan tala ekon tu ke arah aku. Kalau takde orang kat sebelah aku tala kedua-duanya sekali. Dan kadang kala ada orang kat sebelah, tapi aku tala jugak ke arah aku. Bila semua orang bergumpal ngan baju sejuk masing-masing, aku akan duduk terkangkan…

:: Late Show With Kumprinx

Strategi Yang Berjaya
Hari ni aku berjaya tido sepuas-puasnya. Maklumlah tengah bercuti ni, mesti nak pekena tido yang berkhasiat. Sebelum tido aku kunci pintu bilik, jadi takde orang akan kejut aku. Menatang Tucin tu pun tak mampu masuk nak gigit hidung aku pepagi. Hari ni aku puas.

Spoiler 'Dendam Kesumat'
Cerita pasal cintan-cintan aku dah tulis, pasal hantu puaka aku dah tulis. Kali ni aku nak story pulak pasal pengalaman aku masa sekolah ari tu. Seingat aku aku pernah cuba nak tulis cerita ni kat Bentong ari tu, tapi pc tu problem. Habis semua dekat 17 bab. Takpe, sebab aku ni tabah orangnye (cet!) maka aku akan tulis semula.
Spoiler:
"Ko ingat apa yang diaorang buat kat aku tu boleh setel macam tu je?! Kali ni aku bayar balik dengan kemaluan yang tak terperi. Skala pembalasan dendam kesumat aku ni bukan sekadar kena pada dia je, tapi satu sekolah ni akan merasa. Korang nengok lah nanti!!"

Menengok Bola
Aku tak into sangat pasal bola-bola ni. Tapi ada member aku main, …

:: Late Show With Kumprinx

Strategi Yang Berjaya
Hari ni aku berjaya tido sepuas-puasnya. Maklumlah tengah bercuti ni, mesti nak pekena tido yang berkhasiat. Sebelum tido aku kunci pintu bilik, jadi takde orang akan kejut aku. Menatang Tucin tu pun tak mampu masuk nak gigit hidung aku pepagi. Hari ni aku puas.

Spoiler 'Dendam Kesumat'
Cerita pasal cintan-cintan aku dah tulis, pasal hantu puaka aku dah tulis. Kali ni aku nak story pulak pasal pengalaman aku masa sekolah ari tu. Seingat aku aku pernah cuba nak tulis cerita ni kat Bentong ari tu, tapi pc tu problem. Habis semua dekat 17 bab. Takpe, sebab aku ni tabah orangnye (cet!) maka aku akan tulis semula.
Spoiler:
"Ko ingat apa yang diaorang buat kat aku tu boleh setel macam tu je?! Kali ni aku bayar balik dengan kemaluan yang tak terperi. Skala pembalasan dendam kesumat aku ni bukan sekadar kena pada dia je, tapi satu sekolah ni akan merasa. Korang nengok lah nanti!!"

Menengok Bola
Aku tak into sangat pasal bola-bola ni. Tapi ada member aku main, …
Image
Image

:: Who's The Next 'Awek Minggu Ini' ?!

Image
Vote Has Ended

:: Who's The Next 'Awek Minggu Ini' ?!

Image
Vote Has Ended

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

Image
Prolog
Cite ni adalah kisah benar yang betul-betul berlaku kat aku dalam 2-3 tahun lepas. Bukanlah niat aku nak burukkan sapa-sapa, tapi sekadar pedoman dan iktibar buat kita yang masih hidup di dunia ni. Kisah ni berkisar masa aku belajar kat Kolumpo ari tu.

Bab 1
"Mana ada hantu kat sini?!"
Aku duduk kat satu apartment yang disediakan oleh pihak kolej. Time tu baru masuk, jadi aku takde niat nak menggatal tinggal kat luar. Lagipun duduk kat sini boleh pegi kolej naik bas yang disediakan oleh kolej. Jimat sikit.
Ramai jugak student yang duduk kat sini. Bebudak KUIM pun ada. Pastu bebudak MARA apa tah pun duduk kat sini. Jadi apartment ni dikongsi oleh 3 buah institusi pelajaran. Jadi macam-macam la pe'el bebudak yang kita boleh nengok.
Umah ni kolej aku punya. Jadi kitaorang tak terlibat langsung ngan bayar-bayar sewa ataupun api air. Dia potong straight.
Macam biasa, kalau tempat tinggal student macam ni, mesti ada cerita-cerita hantu yang timbul. Awal-awal aku masuk umah ni …

:; Special Feature - 14 Hari Mencari Hantu

Image
Prolog
Cite ni adalah kisah benar yang betul-betul berlaku kat aku dalam 2-3 tahun lepas. Bukanlah niat aku nak burukkan sapa-sapa, tapi sekadar pedoman dan iktibar buat kita yang masih hidup di dunia ni. Kisah ni berkisar masa aku belajar kat Kolumpo ari tu.

Bab 1
"Mana ada hantu kat sini?!"
Aku duduk kat satu apartment yang disediakan oleh pihak kolej. Time tu baru masuk, jadi aku takde niat nak menggatal tinggal kat luar. Lagipun duduk kat sini boleh pegi kolej naik bas yang disediakan oleh kolej. Jimat sikit.
Ramai jugak student yang duduk kat sini. Bebudak KUIM pun ada. Pastu bebudak MARA apa tah pun duduk kat sini. Jadi apartment ni dikongsi oleh 3 buah institusi pelajaran. Jadi macam-macam la pe'el bebudak yang kita boleh nengok.
Umah ni kolej aku punya. Jadi kitaorang tak terlibat langsung ngan bayar-bayar sewa ataupun api air. Dia potong straight.
Macam biasa, kalau tempat tinggal student macam ni, mesti ada cerita-cerita hantu yang timbul. Awal-awal aku masuk umah ni …

:: Late Show With kumprinx

Boleh tahan jugak lama melepak kat Bentong, apa cerit?

Sengaja Mencari Susah
Selama 7 hari aku 'pulun habih' buat kerja kat Bentong. Menyiapkan satu projek mega yang tahap mega dia sampai aku terpaksa import 2-3 krew mahir untuk bantu kitaorang. Aku rasa sampai skang ni, aku dah 5 hari tak tido.

Dah la tangan aku luka kena cermin. Beso pulak tu lukanya. Maklumlah, buat keje laju-laju. Darah mengalir punya la banyak sampai naik pening kepala aku menengoknya. Tapi memandangkan kerja yang banyak nak kena setel, aku ambik masking tape, lilit sampai tak kuar darah lagi, dan meneruskan kerja sambil kerut-kerut mata tahan sakit.

Paling power, setiap kali aku mandi sakitnya bukan kepalang. Setiap kali aku basuh tangan, rasa macam nak menjerit. Tambah lagi masa ada bahan-bahan kimia ataupun dye tumpah kat luka tu. Tuhan je yang tau sakitnya.

Time tu, makan pun tak tentu. Mana sempat je. Twiggies ke, Megi kari ke, roti. Kesudahannya badan aku jadi lembik sebab tak makan makanan berkhasiat.

Ak…

:: Late Show With kumprinx

Boleh tahan jugak lama melepak kat Bentong, apa cerit?

Sengaja Mencari Susah
Selama 7 hari aku 'pulun habih' buat kerja kat Bentong. Menyiapkan satu projek mega yang tahap mega dia sampai aku terpaksa import 2-3 krew mahir untuk bantu kitaorang. Aku rasa sampai skang ni, aku dah 5 hari tak tido.

Dah la tangan aku luka kena cermin. Beso pulak tu lukanya. Maklumlah, buat keje laju-laju. Darah mengalir punya la banyak sampai naik pening kepala aku menengoknya. Tapi memandangkan kerja yang banyak nak kena setel, aku ambik masking tape, lilit sampai tak kuar darah lagi, dan meneruskan kerja sambil kerut-kerut mata tahan sakit.

Paling power, setiap kali aku mandi sakitnya bukan kepalang. Setiap kali aku basuh tangan, rasa macam nak menjerit. Tambah lagi masa ada bahan-bahan kimia ataupun dye tumpah kat luka tu. Tuhan je yang tau sakitnya.

Time tu, makan pun tak tentu. Mana sempat je. Twiggies ke, Megi kari ke, roti. Kesudahannya badan aku jadi lembik sebab tak makan makanan berkhasiat.

Ak…

:: Lagi-lagi Gambar Hantu!!

Image
Yang ni pagi tadi sampai kat inbox aku. Sekali lagi dikirimkan oleh member aku ND.
ND wrote:
"Gambo ni plak aku dapat dari cousin aku.Ni pun die dapat dari kawan die...time tu die tengah lepak kat kampung dengan kawan2 diela.Die cakap lebih kurang pukul 2 pagi time tu...pastu ade sesuatu tengah berjalan kat bawah tiang letrik.Kawan die pun amik gambo pakai hanset diela....tapi nampak bahagian kepala jela.Macam orang pompuan pakai tudung jalan sambil tunduk..tak lame pastu hilang dari pandangan."

Yang ni mungkin gelap sangat dah susah kita nak nampak hantunya. Aku tak berapa yakin dengan yang ni. Mungkin hantu betul, ataupun mungkin prank daripada bebudak. Mungkin jugak nenek kebayan yang on the way nak pegi kedai runcit. Pepehal moral daripada gambar ni adalah jangan melepak tak tentu hala tengah-tengah malam. Lepak minum kat kedai takpe.

Gambar-gambar hantu 'bidan-terjun' macam ni, samada kita nak percaya atau tidak tu perkara lain. Yang penting ada gambar kita nak teng…

:: Lagi-lagi Gambar Hantu!!

Image
Yang ni pagi tadi sampai kat inbox aku. Sekali lagi dikirimkan oleh member aku ND.
ND wrote:
"Gambo ni plak aku dapat dari cousin aku.Ni pun die dapat dari kawan die...time tu die tengah lepak kat kampung dengan kawan2 diela.Die cakap lebih kurang pukul 2 pagi time tu...pastu ade sesuatu tengah berjalan kat bawah tiang letrik.Kawan die pun amik gambo pakai hanset diela....tapi nampak bahagian kepala jela.Macam orang pompuan pakai tudung jalan sambil tunduk..tak lame pastu hilang dari pandangan."

Yang ni mungkin gelap sangat dah susah kita nak nampak hantunya. Aku tak berapa yakin dengan yang ni. Mungkin hantu betul, ataupun mungkin prank daripada bebudak. Mungkin jugak nenek kebayan yang on the way nak pegi kedai runcit. Pepehal moral daripada gambar ni adalah jangan melepak tak tentu hala tengah-tengah malam. Lepak minum kat kedai takpe.

Gambar-gambar hantu 'bidan-terjun' macam ni, samada kita nak percaya atau tidak tu perkara lain. Yang penting ada gambar kita nak teng…

:: Gambar Hantu Lagi!!

Image
Please click on the thumbnail. Thanks to ND.
Keep it coming!

:: Gambar Hantu Lagi!!

Image
Please click on the thumbnail. Thanks to ND.
Keep it coming!
Image
Biasa orang komplen kat aku, dia kata dia ada terserempak ngan aku kat mana-mana, tapi aku buat tak layan. Pastu marah-marah kat aku. Cakap yang aku ni sombong la, tak kenal member la. Mungkin perkara sebegini nampak remeh, tapi sebenarnya aku cukup hangin kalau berlaku macam ni.
Kali ni aku nak setelkan hal macam ni once and for all.
Aku bukannya sombong, jauh sekali nak lupa member. Mesti ada sebab aku terlepas pandang korang yang tengah semangat nak tegur aku.
Pertama sekali, kalau aku tengah jalan tu, nak kontrol hensem dah satu hal, lagipun aku bukan stail jalan nengok sekeliling sepanjang masa. Aku mesti ada tujuan dan matlamat, dan aku mesti fokus sepanjang masa.
Yang kedua adalah cara korang panggil aku. Berikut adalah cara panggilan yang aku memang tak suka.

"Pakcik.. pakcik!"
Panggil macam ni biasanya bebudak. Memandangkan aku ni belum lagi berumahtangga, jauh sekali memiliki sebarang cahayamata, jadi status aku skang ni belum lagi pakcik. Lagipun aku ni muda lagi. Kalau…