Posts

Showing posts from May, 2005

Dewa Live at Menara Kuala Lumpur

Image
2-3 tahun yang lepas aku terlepas nengok diaorang ni secara live kat 'Ladang Kuda' sebab hujan yang lebat. Aku dah smart-smart siap rambut sikat belah tepi, baju kemeja bunga-bunga siap wangi-wangi lagi. Sekali hujan lebat. Dah la aku planning nak naik motor je time tu. Tak mengenangkan hujan lebat sangat, aku redah semacam je. Tapi malangnya hujan yang lebat bermakna lopak air yang dalam dan bermakna pakaian yang basah kuyup setibanya di Ladang Kuda tu. Terpaksa aku batalkan hasrat aku tu dengan penuh kekecewaan. Tambah sakit hati bila dengar member-member cerita pengalaman pegi nengok. Hangin saya..

Namun kini, aku telah mendapat peluang kedua untuk menyaksikan Dewa secara live. Esok diaorang akan perform kat menara kolumpo. Kali ni aku takkan lepaskan peluang ini. Musti tonton. Pastu aku akan menulis laporan yang lengkap sekembalinya aku ke tanah air kelak.

Kalau korang jumpa aku kat sana, jangan lupa 'give me calit'.
Hik hik hik... SERONOTNYEEEE!!!!

'spectator'…

Dewa Live at Menara Kuala Lumpur

Image
2-3 tahun yang lepas aku terlepas nengok diaorang ni secara live kat 'Ladang Kuda' sebab hujan yang lebat. Aku dah smart-smart siap rambut sikat belah tepi, baju kemeja bunga-bunga siap wangi-wangi lagi. Sekali hujan lebat. Dah la aku planning nak naik motor je time tu. Tak mengenangkan hujan lebat sangat, aku redah semacam je. Tapi malangnya hujan yang lebat bermakna lopak air yang dalam dan bermakna pakaian yang basah kuyup setibanya di Ladang Kuda tu. Terpaksa aku batalkan hasrat aku tu dengan penuh kekecewaan. Tambah sakit hati bila dengar member-member cerita pengalaman pegi nengok. Hangin saya..

Namun kini, aku telah mendapat peluang kedua untuk menyaksikan Dewa secara live. Esok diaorang akan perform kat menara kolumpo. Kali ni aku takkan lepaskan peluang ini. Musti tonton. Pastu aku akan menulis laporan yang lengkap sekembalinya aku ke tanah air kelak.

Kalau korang jumpa aku kat sana, jangan lupa 'give me calit'.
Hik hik hik... SERONOTNYEEEE!!!!

'spectator'…

Ibanez is here.

Image
Ahad nan lalu kami merempit sekali lagi ke ibukota Kolumpo untuk angkat 'final pieces' bagi projek DevX. Ia adalah 2 bijik speaker PA System dan satu bijik Bass Amp Ibanez SW100. Trust me, kotak dia dah beso boleh isi kambing dewasa sebanyak 2 (dua) ekor. Maka barang yang kat dalam kotak tu lagi berat daripada kambing sebanyak dua (2) ekor. Paling rumit sekali adalah nak bawak naik ke kedai kitaorang yang terletak di tingkat satu (1). Ada pemegang kat atas dia. Tapi macam tak boleh sapot je berat dia. Jadi kami mengambaik inisiatif untuk bukak dulu kotak amp ni sebelum bawak naik ke ibusawat. Jadi amp tu tidak lagi anak dara setibanya ke kedai kitaorang. Kalau tak dah lama aku tulis satu lagi special feature bertajuk 'Anak Dara' yang penuh dengan ayat-ayat 'panas'.
Aku terlalu letih malam tu untuk men-tala Ibanez ni. jadi aku tido dulu dan pekena keesokkan harinya. Pagi tu buat pertama kalinya aku menghidupkan amp Ibanez ni. Sambil tunggu dia warm up, aku baca d…

Ibanez is here.

Image
Ahad nan lalu kami merempit sekali lagi ke ibukota Kolumpo untuk angkat 'final pieces' bagi projek DevX. Ia adalah 2 bijik speaker PA System dan satu bijik Bass Amp Ibanez SW100. Trust me, kotak dia dah beso boleh isi kambing dewasa sebanyak 2 (dua) ekor. Maka barang yang kat dalam kotak tu lagi berat daripada kambing sebanyak dua (2) ekor. Paling rumit sekali adalah nak bawak naik ke kedai kitaorang yang terletak di tingkat satu (1). Ada pemegang kat atas dia. Tapi macam tak boleh sapot je berat dia. Jadi kami mengambaik inisiatif untuk bukak dulu kotak amp ni sebelum bawak naik ke ibusawat. Jadi amp tu tidak lagi anak dara setibanya ke kedai kitaorang. Kalau tak dah lama aku tulis satu lagi special feature bertajuk 'Anak Dara' yang penuh dengan ayat-ayat 'panas'.
Aku terlalu letih malam tu untuk men-tala Ibanez ni. jadi aku tido dulu dan pekena keesokkan harinya. Pagi tu buat pertama kalinya aku menghidupkan amp Ibanez ni. Sambil tunggu dia warm up, aku baca d…

Special Feature: Anak Dara

Image

Special Feature: Anak Dara

Image

Paloi (Bodoh)

Hari tu setibanya aku di tanah air aku straight balik umah. Tetiba aku seluk-seluk poket, kunci umah takde. Aku menjadi kaget. Terus je aku tipon Daddy aku yang kebetulan ada kat Lipis ni untuk mintak kunci. Dia suh pegi ambik kat opis dia kat stesen ketapi. Sebab takde transpot, maka akupun menapak halfway across town untuk jumpa dia. Bila sampai kat opis daddy aku, aku sedar bahawakunci tersebut sebenarnya ada kat dalam poket aku. (poket syiling suar jean). Maka aku menjadi hangin dan malu. Lantas aku terus je pegi pasaraya Aktif beli-beli cekedis untuk mengubat kemaluan aku. Pastu malam tu aku tak kuar sebab malu sangat (padahal nengok tv). Begitulah rentetan peristiwa bangang yang berlaku kepada aku.

No Longer Interested
Selama sebulan aku berada di carta teratas Malaysian Top Blogs. Pastu ramai je yang dengki. Tak puas hati sebab aku main taktik kotor katanya. Skang ni aku dah tak berminat lagi ngan menjadi Blog paling top di malaysia ni. Nanti aku akan dedahkan macamana aku boleh …

Paloi (Bodoh)

Hari tu setibanya aku di tanah air aku straight balik umah. Tetiba aku seluk-seluk poket, kunci umah takde. Aku menjadi kaget. Terus je aku tipon Daddy aku yang kebetulan ada kat Lipis ni untuk mintak kunci. Dia suh pegi ambik kat opis dia kat stesen ketapi. Sebab takde transpot, maka akupun menapak halfway across town untuk jumpa dia. Bila sampai kat opis daddy aku, aku sedar bahawakunci tersebut sebenarnya ada kat dalam poket aku. (poket syiling suar jean). Maka aku menjadi hangin dan malu. Lantas aku terus je pegi pasaraya Aktif beli-beli cekedis untuk mengubat kemaluan aku. Pastu malam tu aku tak kuar sebab malu sangat (padahal nengok tv). Begitulah rentetan peristiwa bangang yang berlaku kepada aku.

No Longer Interested
Selama sebulan aku berada di carta teratas Malaysian Top Blogs. Pastu ramai je yang dengki. Tak puas hati sebab aku main taktik kotor katanya. Skang ni aku dah tak berminat lagi ngan menjadi Blog paling top di malaysia ni. Nanti aku akan dedahkan macamana aku boleh …

:: Quick Post

Image
Fasa pertama dah pun siap. Skang nak progress ke fasa 3. Dan semuanya akan siap dan bersedia untuk dilancarkan apabila fasa 3 dah siap. Hari sabtu nan lalu kitaorang merempit ke Kolumpo untuk angkat barang. Tapi tak muat keta (Van rusa). Jadi hari ni (2pm) aku akan merempit sekali lagi ke sana untuk ambik yang selebihnya. Nengok gambar kat atas tu, cuba teka apakejaddahnya projek DevX ni?

Sikit lagi...
Mende yang paling seronok sekali nak nengok adalah counter untuk blog ni. Skang ni purata ada 1600+ orang nengok blog ni dalam sehari. Mengapa jadi camtu? Sex Sells! Lain cerita takde. Sikit lagi nak cukup 2000 orang sehari. Hehe.. Kalaulah aku ada masa yang banyak untuk ejas mana-mana yang patut. Malangnya aku ni tak menang tangan dah. Takpe gua akan usahakan. Kalau dulu aku selalu memberi cuti kepada diri aku sendiri, skang dah tak boleh.

Sure Pekat 3 Postponed
Sure Pekat 3 sekali lagi ditunda. Cuba check kat tab SP3 Blog.

Mee Kari Sha's Corner
Kedai dia ni kat Janda Baik. Kecik je tapi…

:: Quick Post

Image
Fasa pertama dah pun siap. Skang nak progress ke fasa 3. Dan semuanya akan siap dan bersedia untuk dilancarkan apabila fasa 3 dah siap. Hari sabtu nan lalu kitaorang merempit ke Kolumpo untuk angkat barang. Tapi tak muat keta (Van rusa). Jadi hari ni (2pm) aku akan merempit sekali lagi ke sana untuk ambik yang selebihnya. Nengok gambar kat atas tu, cuba teka apakejaddahnya projek DevX ni?

Sikit lagi...
Mende yang paling seronok sekali nak nengok adalah counter untuk blog ni. Skang ni purata ada 1600+ orang nengok blog ni dalam sehari. Mengapa jadi camtu? Sex Sells! Lain cerita takde. Sikit lagi nak cukup 2000 orang sehari. Hehe.. Kalaulah aku ada masa yang banyak untuk ejas mana-mana yang patut. Malangnya aku ni tak menang tangan dah. Takpe gua akan usahakan. Kalau dulu aku selalu memberi cuti kepada diri aku sendiri, skang dah tak boleh.

Sure Pekat 3 Postponed
Sure Pekat 3 sekali lagi ditunda. Cuba check kat tab SP3 Blog.

Mee Kari Sha's Corner
Kedai dia ni kat Janda Baik. Kecik je tapi…

DevX

Image
Oxygen Studio adalah sebuah syarikat yang selama ini memfokuskan kepada mencetak t-shirt dan banner. Walaupun selama ini kami tidak meletakkan sebarang had kepada apa yang boleh kami lakukan (kecuali gali kolam pakai back-hoe) tapi kini ia semua akan berubah.Kali ni kami akan menambah satu lagi cabang perniagaan yang langsung tiada kena mengena dengan percetakan (genre utama). Diasaskan oleh En. Kumprinx sendiri, selaku seorang Business Development Executive cum Chief Designer cum Ofice Boy cum Janitor. Dengan bantuan dari partner dia, En Adfzal selaku Marketing Executive cum Financial Advisor cum TeaLady cum Window Cleaner.Sejak 4 bulan kebelakangan ini , jurutera-jurutera kami di Oxygen Studio telah melakukan pengujian, brainstorm dan survey (secara rahsia) untuk mengkaji kesesuaian projek ini untuk membantu masyarakat, remaja amnya serta implikasinya terhadap persekitaran baik dari segi sosial dan jugak alam sekitar. Setelah sessi pengujian yang intensif, kini projek pembangunan in…

DevX

Image
Oxygen Studio adalah sebuah syarikat yang selama ini memfokuskan kepada mencetak t-shirt dan banner. Walaupun selama ini kami tidak meletakkan sebarang had kepada apa yang boleh kami lakukan (kecuali gali kolam pakai back-hoe) tapi kini ia semua akan berubah.Kali ni kami akan menambah satu lagi cabang perniagaan yang langsung tiada kena mengena dengan percetakan (genre utama). Diasaskan oleh En. Kumprinx sendiri, selaku seorang Business Development Executive cum Chief Designer cum Ofice Boy cum Janitor. Dengan bantuan dari partner dia, En Adfzal selaku Marketing Executive cum Financial Advisor cum TeaLady cum Window Cleaner.Sejak 4 bulan kebelakangan ini , jurutera-jurutera kami di Oxygen Studio telah melakukan pengujian, brainstorm dan survey (secara rahsia) untuk mengkaji kesesuaian projek ini untuk membantu masyarakat, remaja amnya serta implikasinya terhadap persekitaran baik dari segi sosial dan jugak alam sekitar. Setelah sessi pengujian yang intensif, kini projek pembangunan in…

:: Kenapa IE saya tak boleh bukak blog ni?

Ada beberapa sebab mengapa blog ni tak boleh bukak ngan IE (Internet Explorer). Yang pertama adalah mungkin korang ada guna perisian spyware remover (cth: Spybot, Spyware Stormer dll.) yang permanently block penggunaan certain script yang ada kat Blog aku ni. Dia ingat ada spyware, sebab tu la dia segan-segan nak display. Namun demikian aku berusaha keras memastikan blog ni sesuai untuk semua browser. Semua script yang aku gunakan ada alternate scripting untuk both IE ngan Netscape. Namun demikian jugak, ada free service yang aku gunakan kat sini mem-pop kan window iklan. Itu aku tak bley nak elak sebab barang free bai.. Jesteru demikian jugak, korang haruslah 'mepastikan' korang sentiasa men-download Windows Update yang terkini.Pastu isu screen size pulak. Bawah daripada 1024x768 blog ni memang tak saport. Sebab aku ada pakai absolute positioning, yang pastinya banchau kalau pakai screen size yang kecik. Ini semua sebab aku dah tak reti dah nak ejas macamana. Dia tak mboh jad…

:: Kenapa IE saya tak boleh bukak blog ni?

Ada beberapa sebab mengapa blog ni tak boleh bukak ngan IE (Internet Explorer). Yang pertama adalah mungkin korang ada guna perisian spyware remover (cth: Spybot, Spyware Stormer dll.) yang permanently block penggunaan certain script yang ada kat Blog aku ni. Dia ingat ada spyware, sebab tu la dia segan-segan nak display. Namun demikian aku berusaha keras memastikan blog ni sesuai untuk semua browser. Semua script yang aku gunakan ada alternate scripting untuk both IE ngan Netscape. Namun demikian jugak, ada free service yang aku gunakan kat sini mem-pop kan window iklan. Itu aku tak bley nak elak sebab barang free bai.. Jesteru demikian jugak, korang haruslah 'mepastikan' korang sentiasa men-download Windows Update yang terkini.Pastu isu screen size pulak. Bawah daripada 1024x768 blog ni memang tak saport. Sebab aku ada pakai absolute positioning, yang pastinya banchau kalau pakai screen size yang kecik. Ini semua sebab aku dah tak reti dah nak ejas macamana. Dia tak mboh jad…

Kumprinx:

-Dah nak masuk 4 hari tak tido
-Semalam nengok pelancaran XPDC Berakit Antarabangsa kat Sungai Jelai, Kuala Lipis. Ada mamat kena flare (mercun askar tu). Pastu td dengar cerita ada yang dah dead sebab karam.
-Ada satu rakit tu deco dia ditaja oleh Oxygen Studio
-Sakit kepala sangat
-Sibuk arrange Sure Pekat 3
-Skang ni ulang alik Kechau-Kuala Lipis
-Keje banyak lagi kena buat, tapi mengutamakan lepak sebagai priority no.1
-Planning nak usyar awek kat kedai baru bukak kat Kerpan Walk. Tapi takde masa.
-Guna dial-up. Streamyx tak jumper lagi.
-Masih lagi no.1 kat Malaysian Top Blogs
-Dll..

Kumprinx:

-Dah nak masuk 4 hari tak tido
-Semalam nengok pelancaran XPDC Berakit Antarabangsa kat Sungai Jelai, Kuala Lipis. Ada mamat kena flare (mercun askar tu). Pastu td dengar cerita ada yang dah dead sebab karam.
-Ada satu rakit tu deco dia ditaja oleh Oxygen Studio
-Sakit kepala sangat
-Sibuk arrange Sure Pekat 3
-Skang ni ulang alik Kechau-Kuala Lipis
-Keje banyak lagi kena buat, tapi mengutamakan lepak sebagai priority no.1
-Planning nak usyar awek kat kedai baru bukak kat Kerpan Walk. Tapi takde masa.
-Guna dial-up. Streamyx tak jumper lagi.
-Masih lagi no.1 kat Malaysian Top Blogs
-Dll..

Sure Pekat 3 - Lipis Jamming Festival

Image
Aku nak hapdet blog ni ngan seme info pasal SP3 ni, tapi takde masa. Nanti Isnin aku try. Visual seme dah siap, tapi takde masa sangat ni. Haduh...

Program Pemutihan

Hek ele.. mende ni pun sempat buat..

Sure Pekat 3 - Lipis Jamming Festival

Image
Aku nak hapdet blog ni ngan seme info pasal SP3 ni, tapi takde masa. Nanti Isnin aku try. Visual seme dah siap, tapi takde masa sangat ni. Haduh...

Program Pemutihan

Hek ele.. mende ni pun sempat buat..