Posts

Showing posts from September, 2005

Edisi Malam

Esok Takde Karan
Esok takde karan kat seluruh area umah aku. Takde karan bermakna nak buat apa pun tak boleh, nengok TV tak jalan, main kompiter tak jalan dan apatah lagi main game. Jadi seingat aku kalau aku stay kat umah boleh naik gila ataupun mati disebabkan oleh kepanasan yang melampau. Jadi aku akan membuat tindakan drastik dengan menuju ke ibusawat Oxygen Studio di bentong untuk melayan ekon. Ataupun pekena tiruk kat Chamang.

Aduhai Globe Trekker
Rancangan yang aku syok nengok skang ni adalah Globe Trekker. Macam seronok je diaorang pegi jalan-jalan macam-macam tempat. Setelah hampir setahun penuh onak ranjau baiduri (berduri) aku ingat dah sampai masa aku pekena melancong pulak. Aku nak pegi tanah besar Cina, aku nak pegi eropah, aku nak pegi Guam. Bila pikir balik, sebenarnya aku haram tak mampu nak pegi, even Singapore sekalipun. Pukimak betul. Tapi ini akan menjadi sasaran hidup aku yang paling ultimate sekali skang ni. Aku nak bercuti setahun, pegi semua tempat yang selama ni…

Edisi Malam

Esok Takde Karan
Esok takde karan kat seluruh area umah aku. Takde karan bermakna nak buat apa pun tak boleh, nengok TV tak jalan, main kompiter tak jalan dan apatah lagi main game. Jadi seingat aku kalau aku stay kat umah boleh naik gila ataupun mati disebabkan oleh kepanasan yang melampau. Jadi aku akan membuat tindakan drastik dengan menuju ke ibusawat Oxygen Studio di bentong untuk melayan ekon. Ataupun pekena tiruk kat Chamang.

Aduhai Globe Trekker
Rancangan yang aku syok nengok skang ni adalah Globe Trekker. Macam seronok je diaorang pegi jalan-jalan macam-macam tempat. Setelah hampir setahun penuh onak ranjau baiduri (berduri) aku ingat dah sampai masa aku pekena melancong pulak. Aku nak pegi tanah besar Cina, aku nak pegi eropah, aku nak pegi Guam. Bila pikir balik, sebenarnya aku haram tak mampu nak pegi, even Singapore sekalipun. Pukimak betul. Tapi ini akan menjadi sasaran hidup aku yang paling ultimate sekali skang ni. Aku nak bercuti setahun, pegi semua tempat yang selama ni…

Zero Hour - Malam Satu Suro

Aku dengar Malam Satu Suro ni sebuah cerita Indonesia. Top jugak kat sini. Malangnya aku tak penah nengok. Bebaru ni lift kat umah aku ni rosak. Dah 2-3 hari dah. Kalau aku balik memalam, terpaksa naik tangga yang sunyi tu. Tangganya terang, tapi rasa macam angker semacam je.
Pastu malam tu aku nengok video paling angker sekali sepanjang minggu nih. Ala.. yang gambar orang kena rasuk ngan jin Idrus tu. Seram banget aku rasa nengok muka akak tu. Seumur hidup aku aku penah nengok beberapa kali adegan macam tu secara live. Ntah la, malam tu aku rasa angker sesangat. Lalu aku terus balik umah. Naik tangga. Termengah-mengah aku sampai kat umah. Pastu tetiba umah aku takde api pulak. Bukan takde kebakaran, tapi takde elektrik. Dalam kegelapan tu terus bertukar kepada kostum tido aku, dan terus landing. Tapi mata aku ngak tido-tido. Entah mengapa, kalih ke sana, pusing sini, tak lelap langsung. Mungkin sebab otak aku banyak sangat memikirkan pasal video angker tadi.
Tetiba aku terasa sesuatu d…

Zero Hour - Malam Satu Suro

Aku dengar Malam Satu Suro ni sebuah cerita Indonesia. Top jugak kat sini. Malangnya aku tak penah nengok. Bebaru ni lift kat umah aku ni rosak. Dah 2-3 hari dah. Kalau aku balik memalam, terpaksa naik tangga yang sunyi tu. Tangganya terang, tapi rasa macam angker semacam je.
Pastu malam tu aku nengok video paling angker sekali sepanjang minggu nih. Ala.. yang gambar orang kena rasuk ngan jin Idrus tu. Seram banget aku rasa nengok muka akak tu. Seumur hidup aku aku penah nengok beberapa kali adegan macam tu secara live. Ntah la, malam tu aku rasa angker sesangat. Lalu aku terus balik umah. Naik tangga. Termengah-mengah aku sampai kat umah. Pastu tetiba umah aku takde api pulak. Bukan takde kebakaran, tapi takde elektrik. Dalam kegelapan tu terus bertukar kepada kostum tido aku, dan terus landing. Tapi mata aku ngak tido-tido. Entah mengapa, kalih ke sana, pusing sini, tak lelap langsung. Mungkin sebab otak aku banyak sangat memikirkan pasal video angker tadi.
Tetiba aku terasa sesuatu d…

Battle Of The Fcukinghgell

Bila aku dengar je ada Batte Of The Band (BOTB) kat Kuala Lipis ni aku jadi teruja. Lantas aku terus mengumpulkan pasukan aku yang jamming sekali sekala ni, untuk mepastikan kitaorang jamming/training sekerap yang mungkin menjelang BOTB ni.
Pemilihan lagu adalah satu perkara yang agak memeningkan. Sebab BOTB ni ada 2 peringkat. Peringkat saringan ngan Final. Peringkat saringan tu dah kena pukul habis sebab takut tak lepas final. Final tu nanti lain cerita pulak. Setelah beberapa sessi meeting pekena neskepe 'o beberapa gelas, kami mengambil keputusan untuk bawak lagu berikut di peringkat saringan.
-Satu (Dewa)
-Cinta Gila (Dewa)
-Arjuna (Dewa-lagu reserve mana tau ada kutu yang main jugak 2 lagu di atas tu)
-Darkshine (Muse-instrumental)

Setelah menjalani latihan yang sangat intensif, cari-cari lagu tu sampai main sejibik (takde la sejibik sangat, ngelat je banyaknye), akhirnya BOTB yang dinanti-nantikan tu tiba. Pepagi aku tipon ND yang datang straight dari Klang untuk join sama. Diaor…

Battle Of The Fcukinghgell

Bila aku dengar je ada Batte Of The Band (BOTB) kat Kuala Lipis ni aku jadi teruja. Lantas aku terus mengumpulkan pasukan aku yang jamming sekali sekala ni, untuk mepastikan kitaorang jamming/training sekerap yang mungkin menjelang BOTB ni.
Pemilihan lagu adalah satu perkara yang agak memeningkan. Sebab BOTB ni ada 2 peringkat. Peringkat saringan ngan Final. Peringkat saringan tu dah kena pukul habis sebab takut tak lepas final. Final tu nanti lain cerita pulak. Setelah beberapa sessi meeting pekena neskepe 'o beberapa gelas, kami mengambil keputusan untuk bawak lagu berikut di peringkat saringan.
-Satu (Dewa)
-Cinta Gila (Dewa)
-Arjuna (Dewa-lagu reserve mana tau ada kutu yang main jugak 2 lagu di atas tu)
-Darkshine (Muse-instrumental)

Setelah menjalani latihan yang sangat intensif, cari-cari lagu tu sampai main sejibik (takde la sejibik sangat, ngelat je banyaknye), akhirnya BOTB yang dinanti-nantikan tu tiba. Pepagi aku tipon ND yang datang straight dari Klang untuk join sama. Diaor…

I'll Be Home Soon

Image

I'll Be Home Soon

Image

Late Show Bebeh..!!

Selvanathan Dan Muniapan
Selvanathan dan Muniapan adah 2 orang juruteknik yang dihantar oleh syarikat diaorang untuk memasang ekon kat kedai aku tu. Diaorang ni aku rasa sahabat baik tapi ada something wrong ngan relationship diaorang. Kadang-kadang mereka setuju perkara yang sama. Dan kadang-kadang mereka kelahi di atas keputusan yang mereka buat. Yang penting diaorang silap menebuk lubang kat opis aku sebanyak 6 (enam) kali. Aku mula meragui kepakaran diaorang.
Sehinggalah diaorang jumpa teropong dalam bilik tu. Pasang ekon entah ke mana, drill dinding entah ke mana, mereka start men-skodeng awek-awek yang tunggu bas kat depan opis aku tu.
(Selvanathan dan Muniapan bukan nama sebenar)

Collapse
beberapa jam sebelum bortolak ke Bentong tempohari, aku baring dulu depan tv layan cerita. Pastu bila aku nak bangun makan nasik, aku jadi pitam dan terus tumbang.
Seminggu aku koma. beBeberapa hari sebelumnya aku kurang tido, banyak buat keje, dan kurang makan makanan berkhasiat. Pak Teh Corner cak…

Late Show Bebeh..!!

Selvanathan Dan Muniapan
Selvanathan dan Muniapan adah 2 orang juruteknik yang dihantar oleh syarikat diaorang untuk memasang ekon kat kedai aku tu. Diaorang ni aku rasa sahabat baik tapi ada something wrong ngan relationship diaorang. Kadang-kadang mereka setuju perkara yang sama. Dan kadang-kadang mereka kelahi di atas keputusan yang mereka buat. Yang penting diaorang silap menebuk lubang kat opis aku sebanyak 6 (enam) kali. Aku mula meragui kepakaran diaorang.
Sehinggalah diaorang jumpa teropong dalam bilik tu. Pasang ekon entah ke mana, drill dinding entah ke mana, mereka start men-skodeng awek-awek yang tunggu bas kat depan opis aku tu.
(Selvanathan dan Muniapan bukan nama sebenar)

Collapse
beberapa jam sebelum bortolak ke Bentong tempohari, aku baring dulu depan tv layan cerita. Pastu bila aku nak bangun makan nasik, aku jadi pitam dan terus tumbang.
Seminggu aku koma. beBeberapa hari sebelumnya aku kurang tido, banyak buat keje, dan kurang makan makanan berkhasiat. Pak Teh Corner cak…

Late Show!!

Gambo Hantu
Korang ingat lagi tak gambo hantu aku ari tu yang kena songlap ngan site indon tu? (link kat bawah). Gambo tu aku ngan member aku, PP namanya. 2 hari lepas PP jumpa aku sewaktu sessi melepak. Dia cerita kat aku ada bebudak sekolah rendah datang kat dia tanya "Abang ni ke yang amik gambar ada kuar hantu tu?". Biasa bebudak memang banyak cari mende-mende macam ni kat internet. Korang try search "gambar hantu' kat Google. First sekali korang akan jumpa site indon yang songlap gambo aku tu.

Gambo Hantu
http://kumprinx.blogspot.com/2005/01/gambar-ni-dah-lama-dah-kitaorang-ambik.html
Prombon
http://www.primbon.com/

Aku Perlukan Lebih Masa
Orang yang:
-Takde kerja sangat dah nak buat
-Tokei kedai makan yang tak berapa laku
-Tunggu gaji, dah pokai
-Tunggu balak masuk meminang minggu depan
-Patah kaki nak tunggu sembuh
Akan merasakan hari-hari begitu lambat berlalu. Sehari tu terasa sangat panjang. Namun demikian, bagi aku skang ni aku perlukan lebey masa dalam sehari. Tak cu…

Late Show!!

Gambo Hantu
Korang ingat lagi tak gambo hantu aku ari tu yang kena songlap ngan site indon tu? (link kat bawah). Gambo tu aku ngan member aku, PP namanya. 2 hari lepas PP jumpa aku sewaktu sessi melepak. Dia cerita kat aku ada bebudak sekolah rendah datang kat dia tanya "Abang ni ke yang amik gambar ada kuar hantu tu?". Biasa bebudak memang banyak cari mende-mende macam ni kat internet. Korang try search "gambar hantu' kat Google. First sekali korang akan jumpa site indon yang songlap gambo aku tu.

Gambo Hantu
http://kumprinx.blogspot.com/2005/01/gambar-ni-dah-lama-dah-kitaorang-ambik.html
Prombon
http://www.primbon.com/

Aku Perlukan Lebih Masa
Orang yang:
-Takde kerja sangat dah nak buat
-Tokei kedai makan yang tak berapa laku
-Tunggu gaji, dah pokai
-Tunggu balak masuk meminang minggu depan
-Patah kaki nak tunggu sembuh
Akan merasakan hari-hari begitu lambat berlalu. Sehari tu terasa sangat panjang. Namun demikian, bagi aku skang ni aku perlukan lebey masa dalam sehari. Tak cu…

Merdeka Mayhem

Image
Seminggu sebelum sambutan Hari Kebangsaan ni aku memindahkan operasi Oxygen Studio ke Kuala Lipis iaitu di rumah Mael sebab aku tak sanggup nak ulang alik Lipis-Bentong. Waima petang sebelum sambutan kemerdekaan tu kitaorang masih bekerja.
Dalam pukul 9.00am setelah cukup semua ahli pasukan kami bertolak dari umah Mael ke lokasi sambutan iaitu di tapak Karnival Lipis itu sendiri. Sebelum tu aku balik umah dulu touch-up lebih kurang.
Ada jugak kutu yang pergi sebar risalah pasal politik dan jugak dosa meninggalkan sembahyang. Semua keta yang parking kat area padang tu ada risalah ni. Aku rasa sebab tu lah penganjur karnival ni pacak 'surau segera' satu kat hujung padang ni.
Sampai kat padang persembahan sedang berlangsung. Ada orang nyanyi-nyanyi ngan tarian kesenian pelbagai bangsa. Bebudak semua dah naik kepala dah tak sabar-sabar lagi. Kami pergi ke gerai untuk membeli bebola ayam, air tebu dan pelbagai lagi makanan.
Persembahan yang paling aku ingat sekali malam tu adalah sebua…

Merdeka Mayhem

Image
Seminggu sebelum sambutan Hari Kebangsaan ni aku memindahkan operasi Oxygen Studio ke Kuala Lipis iaitu di rumah Mael sebab aku tak sanggup nak ulang alik Lipis-Bentong. Waima petang sebelum sambutan kemerdekaan tu kitaorang masih bekerja.
Dalam pukul 9.00am setelah cukup semua ahli pasukan kami bertolak dari umah Mael ke lokasi sambutan iaitu di tapak Karnival Lipis itu sendiri. Sebelum tu aku balik umah dulu touch-up lebih kurang.
Ada jugak kutu yang pergi sebar risalah pasal politik dan jugak dosa meninggalkan sembahyang. Semua keta yang parking kat area padang tu ada risalah ni. Aku rasa sebab tu lah penganjur karnival ni pacak 'surau segera' satu kat hujung padang ni.
Sampai kat padang persembahan sedang berlangsung. Ada orang nyanyi-nyanyi ngan tarian kesenian pelbagai bangsa. Bebudak semua dah naik kepala dah tak sabar-sabar lagi. Kami pergi ke gerai untuk membeli bebola ayam, air tebu dan pelbagai lagi makanan.
Persembahan yang paling aku ingat sekali malam tu adalah sebua…