Posts

Showing posts from June, 2011

Malaysia Di Hujung Masa

Kalau nak cerita pasal politik ni; selain dari anal sex dan china doll, secara jujurnya banyak yang gua tak tau. Pasal perlembagaan, malu jugak kalau kata tak hapal semua. Kadang-kala menggelupur juga bukak buku cari loop hole. Ada sesetengah orang kalau sebut pasal perlembagaan ni, sampai berbuih mulut bercerita. Relevan, yes.

Hak kita untuk berhimpun memang perlembagaan dah cover. Bercakap sampai berbuih mulut pun perlembagaan dah cover. Apatah lagi menubuhkan persatuan parti tupperware dan persatuan poco-poco ad-lib. Setel.

Tapi masalahnya gomen tak bagi. Gua tak tau samada gomen nak protect their interest ke ataupun tulus nak jaga ketenteraman. Bila gomen tak bagi polis bertindak sembur air. Lepas tu naik pulak cerita keganasan polis. Polis teruk. Polis bertindak ikut suka hati. Lepas tu motor hilang terhegeh-hegeh repot polis. Queue 10 season lagi Gerak Khas bagi up balik imej polis.

Lama dah gua plan nak turun Kolumpo 9hb ni. Ada kroni datang dari sarawak. Sekali polis kabo jan…