Posts

Showing posts from April, 2008

Juno

Image
Lama jugak gua terkesan lepas tengok filem Juno ni. Beautiful movie. Great lines. Chokefull of innocence. Movie terbaik gua tengok bulan ini.

King Of Misteri

"Kenapa kalau makwe tu cun gile, mesti balak dia muka macam selipar? Tak ngam langsung.."
"Kau kalau jalan dengan awek kau orang pun tanya macam tu jugak.."

Ikon

Image
"Bagi rockers, dia punya legend sama level ngan Amy Search"

Mengedit Video

Apa yang gua pelajari hari ini.

Pesta Buku Antarabangsa 2008

Image
Last sekali gua turun pesta buku ni adalah pada tahun 1993 kalau tak silap. 15 tahun nan lalu. Itu jam gua dibekalkan dengan RM10 (sa-puloh ringgit sahaja) untuk membeli apa-apa buku yang gua inginkan. Sepuluh ringgit mana cukup beb. Tapi masa tu kalau tak silap gua darjah 3, so rm10 dah kira banyak gile.

Cari-cari tak jumpa buku yang under RM10 yang gua nak beli. Gua jadi frust. Kaki dah longlai berjalan. Kena beli jugak sesuatu.

Hari tu adalah last day pesta buku tahun 1993. Banyak gerai-gerai yang dah packing. Gua nampak ada satu gerai tu, koman gile rupanya. Tengah packing. Kemudian gua nampak ada satu ikatan buku. Buku nipis-nipis je. Ada sepuluh keping semuanya. Gua belek-belek.

Brader kat kedai tu cakap kat gua, "Ambik la semua sekali dik. Sepuluh ringgit. Kami nak balik dah ni.." Pucuk dicita, ulam pegaga. Gua angkat semua sekali.

Buku yang gua angkat tu adalah buku-buku rare zaman bila ntah. Masih menggunakan binding benang walaupun nipis. Kulit dia menggunakan kertas b…

I Know A Good Bone Structure When I Sees One

Image

Yahoo Nak Beli 'Kumprinx'

Gua dapat emel tadi. Diaorang nak beli brand 'kumprinx' ni seluruhnya.
Offer diaorang bernilai lebih 6 angka.
Gua tak tau nak ambik ke tidak.